A Mozgalomról
 
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (röviden: HVIM) nemzeti radikális ifjúsági szervezet, melyet 2001-ben alapított Toroczkai László. Nevét a trianoni békeszerződés előtti Magyarország (Horvátország nélküli) 64 vármegyéjéről kapta. A HVIM jelmondata: „Hit, hűség, bátorság”, jelképe az országalma.
 
Ahogy az ópusztaszeri épületek egyik tervezője, Csete György - a neves építész - felvidéki hallgatósága előtt fogalmazott, Magyarország szíve nem Budapesten, hanem Csongrád vármegyében dobog. Attila király, a vérszerződés, a kunhalmok, Ruzsa Sándor és több ezer éves legendák földje ez az alföldi táj, amelyet a legmagyarabb folyó, a Tisza vize öntöz évről évre. Csongrád vármegye székhelye Szeged, a délvidéki végvár, ahonnan kiindulva - többek között - 1848-ban és '49-ben, majd 1941-ben a magyar vitézek visszafoglalták a szerbektől az egész Délvidéket. Szegedről indult el a "szegedi gondolat" és Horthy Miklós kormányzó diadalútja is. Csongrád vármegyében található az egyetlen ismert alföldi székely alapítású város, Hódmezővásárhely is. A vármegye nagyobb része 1920. után is Magyarország része maradt, csupán a Szeged agglomerációjához tartozó Horgos és vidéke került a Szerb-Horvát-Szlovén Királysághoz.
 
A mozgalom kronológiája
 
Itt, Csongrád vármegyében, Szegeden alakult meg 2001. április 21-én a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM). A mozgalom alapítói szegedi, hódmezővásárhelyi, budapesti, stuttgarti és szabadkai fiatalok voltak. Az alakulást több éves szervezés, kapcsolatkeresés előzte meg. A mozgalom székhelye és tagjainak kezdeti találkozóhelye a Ruzsa falu (Rózsa Sándorék egykori búvóhelye) környékén található, Toroczkai László tulajdonát képező romos tanya volt.
 
2001
 
A mozgalom 2001. május 16-án, Budapesten, a Magyarok Házában tartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját, ahol a HVIM vezetői bemutatták a mozgalom által kidolgozott Új Évezred-Új Békeszerződés elnevezésű tanulmányt.
 
2001. július 4-én a HVIM csatlakozott a Magyar Revíziós Mozgalom (MRM) által meghirdetett figyelemfelkeltő demonstrációhoz, s tagjai a budapesti Moszkva téren tüntettek az MRM aktivistáival, a trianoni békediktátum ellen.
 
2001. augusztus 17-18-19-én került megrendezésre a HVIM által szervezett I. Összmagyar Nemzeti Ifjúsági Találkozó (ÖNIT) a Kismaros-Verőcei Ifjúsági Táborban (Dunakanyar Üdülőfaluban). A három napos ifjúsági találkozón mintegy 150-en vettek részt. A táborlakó, nemzeti radikális gondolkozású fiatalok az egész Kárpát-medencéből érkeztek:
- Felvidék elszakított részéről: Pozsony, Komárom, Párkány, Érsekújvár, Ipolyság és a kárpátaljai Beregszász fiataljai,
- Erdélyből Marosvásárhely, Arad, Székelyudvarhely, Sepsiszentgyörgy, Nagyenyed, Szászrégen, Gyergyóremete és Kolozsvár fiataljai,
- Délvidék elszakított részéről Újvidék, Csantavér, Magyarkanizsa, Orom és Oromhegyes, Adorján, Mohol, Zenta, Királyhalma és Szabadka valamint a horvátországi Zágráb fiataljai,
- Csonka-Magyarországról Budapest, Debrecen, Szeged, Hódmezővásárhely, Nyíregyháza, Pomáz, Pécs, Sülysáp, Tápiószecső, Verőce, Dunabogdány, Kismaros és Nagymaros, Gyöngyös, Perenye, Fad, Őrbottyán, Szekszárd, Békés és Győr fiataljai vettek részt a találkozón.
Az elszakított területekről érkezett fiatalok (70-80 fő) szállását és étkezését, valamint a tábor és a rendezvények költségeit a Hatvannégy Vármegye Alapítvány, a verőcei önkormányzat és magánszemélyek támogatásával a HVIM fedezte.
 
2001. szeptember 14-én Budapesten megalakult a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Fővárosi Tagszervezete. Főkoordinátornak a résztvevők Orbán Donát Farkast és Karmó Gábort választották.
 
2001. december 16-án a HVIM fővárosi szervezetének tagjai egy kisbusszal látogattak el Nagyváradra, ahol a pártiumi szervezeteink vezetőivel találkoztak. Nagyváradi nemzettestvéreink vezetésével mozgalmunk aktivistái végigsétáltak Nagyvárad gyönyörű belvárosában, s megtekintették a Püspöki Palotát is. (Szomorúan és felháborodva tapasztaltuk több nemzeti műemlékünk románok általi meggyalázását)
 
2002
 
2002. február 9-én Budapesten, a Magyarok Házában került sor a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Közgyűlésére. A megjelenteket üdvözölte Andrási Attila, a Délvidéki Magyarok Közösségének elnöke és Patrubány Miklós a Magyarok Világszövetségének elnöke is. A gyűlés résztvevői elfogadták az Alapszabályt és megválasztották a mozgalom 11 tagú elnökségét. Elnöknek a HVIM alapítóját Toroczkai Lászlót, tiszteletbeli elnöknek Mauer Oszkárt, a Délvidéki Magyarok Közösségének alelnökét, a szerémségi cserkészmozgalom vezetőjét választották.
 
2002. február 23-án a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Szlovákia Nagykövetsége elott, a szervezet felvidéki elnökségének kezdeményezésére tiltakozó demonstrációt tartott a szlovák parlament által - a státusztörvény ürügyén - elkövetett magyarellenes kirohanások, valamint a felvidéki nemzettársainkat megfélemlíteni akaró szlovák politikai erők ellen, illetve a benesi dekrétumok eltörlése és magyar nemzetiségű felvidéki katolikus püspök kinevezése ügyében. Beszédet mondott Lészkó Károly, az ifjúsági mozgalom felvidéki elnöke, Toroczkai László országos elnök és Mauer Oszkár tiszteletbeli elnök. A tüntetést követően a szlovák külügyminisztérium csodálkozásának adott hangot és követelte, hogy a magyar kormány határolódjon el mozgalmunktól. A magyar külügyi szóvivő azonban kijelentette, hogy kormányoktól független civil szervezet rendezte a megmozdulást.
 
2002. március 23-24, útnak indul Csángóföldre a HVIM által összegyűjtött adomány Nagyváradról.
 
2002. június 4-én Budapesten Trianonra emlékező fáklyás felvonulást tartott a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a francia, a jugoszláv, a román és a szlovák nagykövetség érintésével. A több ezres (a rendőrség helyszínen lévő parancsnoka szerint 1500-2000 fő, szerintünk 4 ezer) tömeg a Regnum Marianum-kereszttől indult, majd Franciaország és Szerbia követsége előtt megállva, végigvonult a Dózsa György
úton. A többségében fiatalokból álló, több száz méter hosszú menet "Vesszen Trianon", "ria, ria, Hungária", "Nem, nem, soha" jelszavakat skandált. A tömeg a Thököly úton vonulva - óriási füttyszóval - érkezett Románia Nagykövetségéhez, majd az "Erdély magyar" jelszót üzente a román külképviselet munkatársainak. A fáklyás menet Szlovákia Nagykövetségénél ért véget, ahol Duray Miklós nevét skandálta a tömeg.
 
2002. augusztus 14-18.: Magyar Sziget
II. Összmagyar Nemzeti Ifjúsági Találkozó (ÖNIT)
 
2002. 09. 12-én Csíkszereda főterén a nagyszámú járókelő szeme láttára civilruhás nyomozók és egyenruhás rendőrök megtámadták és életveszélyesen megfenyegették a HVIM 4 tagját. Helyi szervezetünk elnökét súlyosan bántalmazták. Az ügyről tartott sajtótájékoztatón nyíltlevelet olvastak fel a HVIM képviselői. Ezt a levelet a Külügyminisztériumhoz is eljuttatja a HVIM.
 
2002. október 5-én az Arad vármegyei Magyarpécskán (Klebelsberg Kúnó szülővárosában) a helyi HVIM-es csoportunk szervezésében gyűltünk össze Erdély, Partium, Csonka Magyarország és Délvidék különböző régióiból. Másnap, október 6-án részt vettünk az aradi szentmisén (onnan vonultunk a mártírok vesztőhelyére) és a megemlékezésen, majd elhelyeztük a 64 magyar
kokárdával ékesített koszorúnkat az aradi vértanúk emlékművén. A koszorúzást követően néhány balliberális lap hazugságokkal árasztotta el olvasóit.
 
2002. december 4-én első fokon pert vesztett a Népszabadság című napilap a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal (HVIM) szemben. E szerint a lap valótlanul állította, hogy a HVIM aktivistái füttyszóval és bekiabálásokkal botrányt okoztak az október 6-i aradi megemlékezésen. A bíróság kötelezte a Népszabadságot, hogy a lap címoldalán közölje a helyreigazítást.
 
2002. december 15-én a HVIM tiltakozó demonstrációt tartott Budapesten, a Károlyi-szobornál közösen a Magyarok Világszövetségével és a Jobbik Magyarországért Mozgalommal. A tüntetésen több tízezren vettek részt. A megmozdulással jelezni kívántuk mélységes felháborodásunkat annak kapcsán, hogy a Magyar Köztársaság miniszterelnöke, valamint kormányának több tagja részt vett az Adrian Nastase román kormányfő által Budapesten rendezett fogadáson, ahol az 1918. december 1-jén román szeparatista erők által összehívott gyulafehérvári népgyűlés határozatát, valamint Erdély kirablását és leigázását ünnepelték.
 
2003
 
2003 februárjában látott napvilágot Magyarországon a Magyar Jelen című országos hetilap első száma, melynek Toroczkai László volt a főszerkesztője és kiadója, kezdetben a Kanadában élő Szakállas Attilával közösen, majd 2004-től egyedül.
 
2003. március 8-án a Mozgalom megtartotta első utcai demonstrációját az elszakított területeken. A második világháború óta ez volt az egyik legerőteljesebb, mondhatni úttörő jellegű, a magyarok jogaiért kiálló köztéri demonstráció a Szerbiához került területeken.
 
2003. május 10-én a Mozgalom, a Magyar Föderalista Párt, valamint a Magyarok Világszövetsége Szlovákiai Országos Tanácsa tüntetést szervezett a magyarok jogaiért és a Benes-dekrétumok ellen a felvidéki Komárom városában.
 
2003. június 4-én a trianoni diktátum aláírásának napján a Mozgalom mintegy 5 ezer fő részvételével megtartotta második fáklyás felvonulását, ugyancsak az utódállamok követségeinek érintésével.
 
2003. augusztus 11-16. között zajlott a III. Magyar Sziget, amelyen mintegy 5 ezer fiatal vett részt. A több tucat előadó és zenekar közül néhányan, a teljesség igénye nélkül: Herczeg Flóra, Berecz András, Bethlen Farkas, Kiszely István, Born Gergely, Kocsis István, Csáky Zoltán, Molnos Angéla, Szentesi Zöldi László, Csath Magdolna, Bakay Kornél, illetve a Beatrice, Kormorán, Oi-kor, Ossian, Egészséges Fejbőr, Romantikus Erőszak.
 
2003. október 5-én a HVIM az Arad vármegyei Ópécskán tartott összejövetelt, majd másnap a mintegy 120 vármegyés felvonult Aradon, ahol a mozgalom ismét fejet hajtott a vértanúk emléke előtt.
 
2003. november 14-én a Mozgalom Szegeden tüntetett a Székely Nemzeti Tanács és az autonómiatörekvés támogatása érdekében.
 
A Mozgalom vezetői átadták a budapesti Magyarok Házának dísztermében a Hatvannégy Vármegye Alapítvány által létrehozott Magyar Ellenállás díjat a 2003-as év kitüntetettjének, Cseresznyés Pálnak.
 
2003. december elsején a HVIM Félelem- és hálózatmentes közélet címmel nagyszabású tüntetést szervezett a Nemzetbiztonsági Hivatal épülete elé. Ez volt az első tüntetés Magyarországon a titkosszolgálat ellen, amely a Mozgalom vezetői szerint durván beavatkozik a HVIM és más nemzeti szervezetek életébe.
 
2004
 
2004. január 6-án a Mozgalom elnöksége letette esküjét a Szent Korona színe előtt, az Országgyűlés épületében. Ezzel új korszak kezdődött a Mozgalom életében.
 
2004. április 30-án a Mozgalom - a szervezetek közül elsőként - nagygyűlésen tiltakozott a délvidéki magyarságot érő, egyre gyakoribb erőszakcselekmények miatt a délvidéki Óbecsén.A gyűlést követően a szervezet délvidéki vezetői petíciót adtak át a szerb rendőrség képviselőinek.
 
Magyarország EU-hoz való csatlakozásának apropóján, Nagyváradon egyedülálló ifjúsági kerekasztal-beszélgetést szervezett a HVIM Erdélyi Szervezete. A fórumon a házigazda szerepét betöltő erdély-partiumi HVIM mellett, Vántsa Botond, a Fideszhez kötődő ifjúsági szervezet, a Fidelitas alelnöke, Nagy Ervin a Jobbik elnöke és Toroczkai László , a HVIM elnöke vett részt. A rendhagyó találkozó végül egy közös nyilatkozat elfogadásával zárult. Az állásfoglalás többek között kimondja, hogy az ifjúsági szervezetek felszólítják Magyarország kormányát, a magyarországi parlamenti pártokat, a leendő Európai Uniós képviselőket, hogy minden fórumon támogassák az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) autonómiatervezetét.
 
A Kendermag egyesület által 2004. május 9-én a budapesti Kossuth téren, az úgynevezett könnyű drogok legalizálása érdekében rendezett tüntetésen több száz ellentüntető is megjelent. Közöttük voltak a HVIM tagjai is, akik a Mozgalom elnökségének és tagságának akaratával és döntésével egyezően, jelenlétükkel a drogfogyasztók és kábítószer-kereskedelem ellen tiltakoztak. A készenléti rendőrség tagjai Kemenár Zoltán, a HVIM bizottsági elnökét több száz szemtanú és fotós előtt súlyosan bántalmazta, majd őrizetbe vette. A bántalmazott tagtársa segítségére siető másik HVIM tagok, dr. Borbola Krisztiánt szintén őrizetbe vették, se ellen hivatalos személy elleni erőszak vádjával indítottak eljárást.
 
A Mozgalom Délvidéken megkezdte kampányát és politikai küzdelmét a szervezet koncepciójának, a Délvidéki Társnemzeti Régió (DTR) megvalósításának érdekében. A vármegyés aktivisták rövid idő leforgása alatt mintegy tízezer magyar, szerb és horvát nyelvű szórólapot osztottak ki a Régió területén, amelyen a DTR koncepcióját ismertetik és népszerűsítik.
 
2004. május 28-29-én rendezte meg először a Mozgalom a Felvidéki Magyar Szigetet, a Vág folyó partján fekvő Kamocsán. A 84 esztendővel ezelőtti trianoni békeparancs óta először rendeztek az elszakított északi területeinken a gúnyhatárok létét semmibe vevő, több ezer embert megmozgató rendezvényt. A kétnapos fesztiválon többek között fellépett a Beatrice, a P.Mobil, a Magozott Cseresznye, a Rómeó Vérzik, és még számos felvidéki zenekar. Volt íjászat-oktatás és történelmi előadás is. A felvidéki HVIM-es szervezők az esős időjárás ellenére is rendkívül sikeres rendezvényt követően azonnal bejelentették, hogy a jövőben minden évben megrendezik Felvidéken is az ifjúságot eggyé kovácsoló, s nemzeti öntudatában megerősítő Magyar Szigetet, ezzel hagyományt teremtve.
 
A budapesti Regnum Marianum kereszt tövében június 4-én 16 óra 30 perckor (a békediktátum 84 évvel ezelőtti aláírásának időpontjában) mintegy ezer bőrig ázott fiatal és néhány fiatal szívű idősebb magyar gyülekezett, hogy a 2004-es esztendőben is részt vegyen a HVIM által, "Mossuk le a gyalázatot!" címmel szervezett tiltakozó és emlékező felvonuláson. A menet élén haladó, az 56-os forradalmat idéző zöld színű Csepel típusú tehergépkocsi platóján katonaruhás álarcos fiatalok álltak, akik palesztin, ír, baszk és csecsen zászlókat tartottak, majd számos magyar zászló között, ezekkel a lobogókkal az élen vonultak fel Franciaország és a trianoni utódállamok követségei elé. A petíciókat, amelyeket a helyi HVIM-vezetők olvastak fel, ebben az évben sem vették át a nagykövetségek alkalmazottai.
 
2004 júliusában hirdették ki a Mozgalom által kiírt Hazám című rajzpályázat eredményeit. A négy korcsoportban, 6-16 éves kor között, megrendezett pályázatra az egész Kárpát-medence területéről mintegy ötszáz rajz és festmény érkezett. A díjazottak csodálatos munkái még a zsűri tagjait is meglepték. A négy korcsoport győztesei mohácsi, szikszói, szarvasi és rimaszombati fiatalok lettek. A legtöbb pályamunkát egy budapesti, két óbecsei és egy debreceni általános iskola tanulói küldték.
 
2004. augusztus 11-17. között került megrendezésre a IV. Magyar Sziget, amely ebben az évben már mintegy 8 ezer fiatalt vonzott a Kárpát-medence valamennyi területéről. Az egyértelműen a legnagyobb nemzeti ifjúsági fesztivállá előlépő Magyar Szigetre ebben az évben, bár ugyanabban a Verőce és Kismaros közötti völgyben, ám mégis máshol, egy új, gyönyörű táborban került sor. Érdekes módon ugyanis a korábbi KISZ-táborra hirtelen akadt egy információink szerint idegen vevő, aki nem engedélyezte a völgy dél-keleti részén a Magyar Sziget megrendezését. A fesztiválon ebben az évben már két helyszínen folytak az előadások, olyan szaktekintélyekkel, mint Jankovics Marcell, Raffay Ernő, Z. Kárpát Dániel, Ungváry Zsolt, Csáky Zoltán, Für Lajos, Vass Krisztián, Drábik János, Wittner Mária, az erdélyi nagy nevű író, György Attila, Grandpierre Attila és mások részvételével. Az esti koncerteken az Ismerős Arcok, P.Mobil, Pokolgép, a kárpátaljai Credo, Egészséges Fejbőr, Romantikus Erőszak, Oi-kor, Kormorán, a Mozgalommal szinte összenőtt Kárpátia, a korábbi Magyar Szigeten felfedezett TransylMania, a nemzetközi fesztiválokon is a magyarokat képviselő, s hazánk legnépszerűbb zenekarává váló Nox, a felvidéki Rómeó Vérzik, a Beatrice és még sokan mások.
 
A IV. Magyar Szigetet követően a HVIM mintegy 1 millió forintot adományozott a Bethlen Farkas polgármester és a HVIM kezdeményezésére létrejövő, egyházi tulajdonú, kifejezetten keresztény-nemzeti oktatást folytató verőcei általános iskolának, amelyet a Hatvannégy Vármegye Alapítvány is támogat.
 
2004 szeptemberében a szervezet délvidéki vezetői bejelentették, hogy a HVIM is indul a szeptember 19-én sorra kerülő választásokon, s jelölteket állít a VMSZ után a legerősebbnek számító párt, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) listáin, s így a szervezet - a kialakult vészteres és történelmi helyzetre hivatkozva - most már közvetlenül is részt kért a délvidéki magyarság irányításából. Ezt a mozgalom vezetői azon a sajtótájékoztatón jelentették be, amelyet Kostunica látogatásával egy időben rendezett a VMDP és a HVIM Szabadkán, a Szabadegyetem épületében. László gyula, a VMDP képviselője elmondta: Szabadkán 45 képviselőjelölttel indulnak a tartományi választásokon, polgármesterjelöltjük pedig Sepsey Csaba.
 
A szerbiai választásokon a HVIM által Kishegyes és Szabadka választási körzetében állított jelöltek kivétel nélkül mandátumhoz jutottak, mutatván a Mozgalom délvidéki támogatottságát. A Magyar Szó című napilap közvéleménykutatása szerint, a megkérdezett délvidékiek 67 százaléka támogatja a Mozgalmat.
 
A Mozgalom 2004. szeptember 24-én Budapesten, Szerbia és Montenegró nagykövetsége előtt a délvidéki magyar nemzetrész mellett, mintegy ezer fő részvételével, szimpátiatüntetést tartott. A tömeg vastapssal köszöntötte a délvidéki HVIM vezetőt, Lavró Tihamért, a délvidéki hőst, aki márciusban elsőként tárta a világ közvéleménye elé, hogy magyar nemzetisége miatt bántalmazták szerb szomszédjai. A tüntetésen fellépett a Kárpátia zenekar is, és felszólalt Andrási Attila, a Délvidéki Magyarok Közösségének elnöke, valamint a HVIM vezetői, s jelen volt Cseresznyés Pál marosvásárhelyi hős, a Mozgalom tiszteletbeli elnöke.
 
2004 októberétől a HVIM - a szervezetek közül elsőként - megkezdte a Kárpát-medence több pontján Koltay Gábor Trianon című dokumentumfilmjének vetítését, amelyet óriási érdeklődés kísért.
 
2004. október 23-án rendezte meg a HVIM a délvidéki Kishegyesen az immár hagyományosnak számító 56-os nagygyűlést, ahol a megemlékezés szónokai hitet tettek a magyarság megmaradása mellett, és jelezték, hogy az ott élők kitartása, nemzeti identitástudatuk megőrzése példaértékű lehet az anyaországiak számára is. A délvidéki óvodások szívhez szóló műsora, hazafias, lelkesítő szavalatok is színesítették a tömegrendezvényt, ahol hatalmas sikerű koncertet adott a Kárpátia zenekar.
 
2004. október 26-án Toroczkai Lászlót egy évre kitiltották Szerbia területéről. Az eset előzménye egy, október 9-én lezajlott verekedés volt, amikor egy 7 fős szerb banda megtámadta Toroczkait és egy társát. Toroczkai négy társával később visszatért a helyszínre, ahol újra verekedés tört ki a 7 szerb és 5 magyar között. A verekedés után 2 szerb támadót mentővel szállítottak a szabadkai kórházba, a többiek könnyebb sérülésekkel megúszták.
 
2004 novemberében tartotta meg III. közgyűlését a HVIM, ahol megváltoztatták a Mozgalom korábbi jelmondatát, a "Lelkünk Istene a szabadság!"-ot. Az új jelszó: "Hit, Hűség, Bátorság!" Ezen a közgyűlésen osztották ki először a kiemelkedő és önfeláldozó tettet végrehajtó HVIM tagoknak a Dugovics Titusz-díjat és a Mozgalom céljainak érdekében kiemelkedő munkát végzőknek a Diploma Ferrumot. A Dugovics Titusz-díjat Lavró Tihamér és dr. Borbola Krisztián kapta.
 
2005
 
A HVIM fiatal költők számára hagyományteremtő céllal - Nem akarok gyáva csendet címmel - verspályázatot írt ki. A verseny célja, hogy a határtalan hazaszeretet érzését táplálja és gazdagítsa a határokkal szétszabdalt magyarság szívében. A Kárpát-medence minden tájáról érkezett nevezéseket elbíráló zsűri által legjobbnak ítélt mű a 20 éves Bern Andrea költeménye, a Fekete lobogó helyett című vers lett.
 
2005. március 25-én véget ért a Mozgalom délvidéki szervezete által rendezett "Őseink nyomában" elnevezésű nemzeti fafaragó- és gyermekrajz kiállítás körútja. A kiállítás miatt a szerb hatóságok eljárást indítottak a szervezők ellen.
 
Gyurcsány Ferenc magyar(?) miniszterelnök és Kasza József, a VMSZ elnöke május 28-án közösen avatta fel Szabadkán a Magyar Házat. A helyi HVIM transzparensekkel, zászlókkal vonult fel, hogy emlékeztesse a miniszterelnököt december 5-re, és hogy nem szívesen látják Délvidéken. A szabadkai tüntetőket a szerb rendőrség brutális körülmények között, rabszállító kocsin a rendőrségre vitte, majd három órán át kihallgatták őket.
 
2005. május 28-29-én került sor a II. Felvidéki Magyar Szigetre, ezúttal a Dunaszerdahelyhez közeli Nádszeg település mellett lévő tábor területén. Az óriási sikerrel zárult rendezvényen mintegy 4 és fél ezer, nagyrészt felvidéki fiatal vett részt. Ebben az évben is fellépett a Beatrice, a P. Mobil és a Rómeó Vérzik zenekar, de ott volt a Csemadok néptánc együttese, s további tucatnyi felvidéki és magyarországi fellépő. A felvidéki HVIM-nek köszönhetően a közönség lovas-íjász bemutatóban is gyönyörködhetett, és több előadást is meghallgathatott történelmünkről, hagyományainkról.
 
Minden idők legnagyobb létszámú Trianon-ellenes fáklyás felvonulását tartotta 2005. június 4-én a HVIM. A sorrendben negyedik felvonuláson 8 ezer fősre becsült, az elszakított területeken élő testvéreink érdekében komoly erőt, a soviniszta megszállók számára pedig figyelmeztetést jelentő tömeg vett részt. A felvonuláshoz ebben az esztendőben a Jobbik Magyarországért Mozgalom is, mint társszervező csatlakozott, de a megmozdulást további féltucat szervezet támogatta.
 
2005. július 5-én a magyargyűlölő, neonáci szlovák szervezet, a Slovenska Pospolitost (Szlovák Testvériség) provokációs céllal szervezett nagygyűlést a felvidéki magyarság szellemi központjának számító Komárom északi részén. A Slovenska Pospolitost volt az a szervezet, amely június 4-én - román, szerb és orosz partnerszervezetekkel együtt - Trianont éltető egyenruhás felvonulást tartott Rozsnyó városában, s ennek során a szervezet vezetője leköpte a nemrégiben ismét felállított Kossuth-szobrot és az ott elhelyezett piros-fehér-zöld szalaggal díszített koszorúkat. Július 5-én a Hlinka-gárda egyenruhájára emlékeztető fekete uniformist viselő Slovenska Pospolitost mintegy 30-40, buszokkal a városba szállított híve jelent meg Észak-Komáromban a Matica Slovenska székháza előtt, s transzparenseiken és szónokaikon keresztül éles kirohanásokat intéztek a magyarság ellen. A soviniszta gyűlésnek azonban váratlanul vége szakadt, mivel mintegy 40-50 magyar ellentüntető - közöttük 20 HVIM tag - jelent meg, akik "vesszen Trianon", "ria-ria-Hungária" jelszavakat skandáltak. A magyar himnusz eléneklése után azonban a szlovák rohamrendőrség szétverte a magyar csoportot, s négy magyart őrizetbe vett. A HVIM székesfehérvári elnöke az összecsapásban gumibotok ütéseitől, a fején sérült meg. A Slovenska Pospolitost tagjai sietve elhagyták Komáromot, a buszukhoz a szlovák rohamrendőrség védelme alatt tudtak csak eljutni. Annak érdekében, hogy 2006-ban ne ismétlődhessen meg a provokáció, a HVIM felvidéki szervezete már néhány nappal később rendezvényt jelentett be a legtöbb magyarlakta felvidéki nagyvárosban.
 
2005. augusztus 3-10. rendezte meg a Mozgalom az V. Magyar Szigetet, amelyen a rendkívül mostoha időjárás, a monszun jellegű eső ellenére is sok ezren vettek részt. Mintegy száz, több helyen zajló program várta a résztvevőket, s mintegy harminc koncertre került sor. A már megszokott fellépők mellett nagy sikert aratott a Zorall, a Szilaj Dobcsoport, valamint a Halottak napjától virágvasárnapig című színdarabbal debütáló Magyarkanizsai Udvari Kamaraszínház is.
 
2005. szeptember 14. A HVIM elnökét, Toroczkai Lászlót és két társát a méhkeréki határátkelőhelynél feltartóztatta a román határőrség, s közölték, hogy kitiltották Romániából is.
 
2005. október 5-én a HVIM Pomázon segélykoncertet szervezett az udvarhelyszéki árvízkárosultak javára. Az óriási sikerrel zárult, telt házas koncerten a P. Mobil, a Beatrice, Waszlavik László, az Ismerős Arcok, a Romantikus Erőszak, a Dobogó Kő és a Szilaj Dobcsoport lépett fel. A Mozgalom gyűjtése eredményeképpen mintegy másfél millió forintot tudott átadni a székelyföldi árvízkárosultaknak.
 
2005 októberében a kárpátaljai HVIM kezdeményezésére a Mozgalom az egész országot megmozgató könyvgyűjtési akcióba kezdett, amelynek eredményeképpen több tízezer könyvet juttattak el a határon túli iskolák és könyvtárak számára.
 
Szabadkán 2005. október 15-én a Civil Mozgalom (CM) által a magyargyűlölet ellen szervezett békés tüntetéshez több szervezett mellett a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom is csatlakozott. A Szabadkai Népszínház és a városháza közötti főtér szolgált helyszínéül a demonstrációnak, ahol a csekély számban összegyűltek között, kitűntek mozgalmunk „egyenpólót" viselt tagjai, transzparenseket és zászlókat tartva kezükben, akik délvidéki és csonkaországi tagszervezeteinkből érkeztek.
 
2005. október 22-én a délvidéki Péterrévén tartotta a HVIM az 56-os forradalomra emlékező szokásos rendezvénysorozatát, ahol a több száz megjelent fiatal előtt felolvasták a még mindig kitiltott Toroczkai László üzenetét, amelyben a Mozgalom elnöke jelezte, hogy az egy éves száműzetés leteltekor, október 27-én éjfél után egy perccel már Délvidéken lesz.
 
2005. november 1-én a délvidéki Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom megemlékezéseket szervezett az 1944-ben és '45-ben, az esztelen szerb terror áldozataivá váló több mint 40.000 magyar kivégzett emlékére.
 
2006
 
2006. január 19-én a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom HVIM és a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének (VMDK) vezetői az óbecsei városházán ünnepélyes keretek között aláírták azt a történelminek is tekinthető megállapodást, amely lehetőséget teremt arra, hogy megvalósuljon a HVIM Délvidéki Társnemzeti Régió nevű elképzelése, amely önrendelkezést biztosít a délvidéki magyarság számára. A ma már végvárnak számító, fele-fele arányban magyarok és szerbek által lakott óbecsei központú járás elnöke (polgármestere), dr Páll Sándor – aki egyben a VMDK elnöke is – a hatalom gyakorlói közül elsőként jelezte a Délvidéki Társnemzeti Régió létrehozásának támogatását, ezzel a HVIM koncepciója a gyakorlati megvalósulás szakaszába lépett. A megállapodás részeként 2006. február elsején a HVIM vezetői ünnepélyesen kitűzik az első szabad terület központjának számító óbecsei városháza épületére a Szent Koronás címerrel ellátott magyar nemzeti lobogót, amelyet a mozgalom felkérésére Wittner Mária 56-os hős készített.
 
A HVIM budapesti tagjai gyűjtést szerveztek a Csíkmenasági Római Katolikus Plébánia megsegítésére. Csíkmenaság Csík vármegye (ma Hargita megye) egyik legkeletibb faluja. A csaknem 2000 lelkes magyar falu 20km-re fekszik Csíkszeredától délre az Alcsíki-medencében. A község méltán vált híressé gyönyörű templomáról. A 13. századi templomot a 15. században átépítették ma is ez az erődtemplom látható, melyet a Szeplőtlen fogantatás tiszteletére szenteltek. A plébános atya elkezdte a templom freskóinak restaurálását, de a források elapadtak. Jelenleg állványerdő fogadja a betérő hívőket. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom budapesti tagjai gyűjtést szerveztek a csíkmemaságiak javára. Segítségünkre volt ebben a Városmajori Jézus Szíve Plébánia. 351.000 Ft gyűlt össze, melyet hamarosan el is juttattak a székely testvérekhez.
 
2006. február 25-én, a kommunizmus áldozatainak emléknapján kopjafát avatott a szarvasi áldozatok emlékére a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és a Jobbik Magyarországért Mozgalom (Jobbik) helyi szervezete.
 
2006. március 11-én tartotta központi megemlékezését a délvidéki HVIM, a ma már végvárnak számító, fele-fele arányban magyarok és szerbek által lakott Óbecsén. A minden évben megtartott, szinte már hagyományosnak számító megemlékezés, idén a belvárosi temetőben kezdődött, ahol délben az ünnepi beszédek, történelmi visszaemlékezések után, a mozgalom és a pártok képviselői megkoszorúzták az 1897-ben emelt hősi emlékművet.
 
2006. május 26-28-án került sor a III. Felvidéki Magyar Sziget fesztiválra, amelynek az érsekújvári járáshoz tartozó Kamocsa adott otthont. Az ultrasoviniszta szlovák mozgalmak ennek Nagysurány városában a fesztivállal egy időben, május 26-án több száz fős magyarellenes tüntetést tartottak, majd három busszal mintegy 150-en megindultak a Felvidéki Magyar Sziget fesztivál helyszínére. Bár tucatnyi csapatszállító járművel érkezett ki a szlovák rendőrség, a különleges alakulatok és a titkosszolgálat, információink szerint csupán két autóbuszt tartóztattak fel, mert azokban fegyvernek minősülő tárgyakat találtak. A harmadik autóbusznyi szlovák szélsőségest azonban továbbengedték. Hiába kértük tehát a fesztivál kezdete előtt a közleményünkben a szlovák rendőrséget, hogy ne engedje a rendezvény közelébe az ultrasovinisztákat, végül mégis a mi rendezőinknek kellett megállítani őket a fesztivál bejáratánál. A szlovák kommandósok a támadók megérkezésekor a fesztivál bejárata előtt magasodó töltésre húzódtak, így szabadon közelíthette meg a fesztivál bejáratát a mintegy 50 fős csoport. A bejárat előtt azonban mintegy 20 rendezőnk – akik feltűnő, narancssárga színű pólót viseltek, amelyen magyar és szlovák nyelven szerepelt a rendező felirat – tartóztatta fel a szlovák csoportot, akik végül a bejárattól néhány méterre álltak meg. Bár a támadók illegálisan támadtak meg egy törvényesen bejelentett rendezvényt, ezúttal a szlovák rendőri erők nem úgy jártak el, mint tavaly Komáromban, fordított esetben. Most nem vontak sorfalat a két szemben álló csoport közé, és nem verték szét gumibotokkal a törvénytelenül gyülekezőket. Intézkedés nélkül nézték, ahogy a szlovák csoport válogatott mocskolódással hergeli a rendezőgárdát és a kerítésen belül tartózkodó fesztivállátogatókat. A nagyrészt a Národny Odpor (Népi Ellenállás) nevű nyitrai szlovák huligánokból álló csoport a „Szlovákia a szlovákoké”, „Magyarokat a Dunába”, valamint ehhez hasonló jelszavakat skandáltak, illetve egyenként fordultak a velük mindvégig farkasszemet néző rendezőkre és sorban provokáltak minket „mit nézel te mongol-hun selejt” és hasonló, de durvább szitkozódásokkal. A szlovák rendőri és titkosszolgálati erők mindezt lehetővé tették, és sem a törvénytelen gyülekezés, sem a nagy nyilvánosság előtt elkövetett rasszista nemzetgyalázás, uszítás ellen nem léptek fel. Ehelyett viszont tucatnyi, állig felfegyverzett kommandós sétálgatott a fesztivál ideje alatt a táborban, illetve egy lőfegyverrel rendelkező civil ruhás férfi kamerával rögzítette a rendezőket és a vendégeket.
 
86 év után először tüntettek a Magyar Királyságot feldaraboló trianoni békediktátum aláírásának helyszínén, a Párizs melletti Versailles-ban található Trianon Palotánál. A sors rendhagyó kegyének köszönhetően ebben az évben Pünkösd ünnepe egy időbe esett a trianoni diktátum aláírásának napjával. Ennek köszönhetően Európa két pontján egyszerre zajlott valami különleges magyar összejövetel.
A történelmi tettet a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és a Kárpátia zenekar
 
szervezésében és felhívására mintegy 800-1000 nagyrészt a Kárpát-medencében élő magyar fiatal hajtotta végre, de sok Nyugat-Európában és a tengeren túl élő magyar, illetve helybéli francia csatlakozott a felvonuláshoz.
 
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM), mint immáron öt esztendeje minden évben, idén is megrendezte Budapesten a trianoni utódállamok nagykövetségeit útba ejtő emlékeztető és tiltakozó felvonulását. 2006-ban azonban nem ért véget a demonstráció Budapesten. Emiatt a négy naposra és mintegy háromezer kilométeresre húzódott felvonulás június 2-án 18 órakor - rendkívüli hidegben és szakadó esőben - kezdődött a fővárosi Regnum Marianum keresztnél, ahonnan több száz résztvevő vonult először a szerb, majd a román és a szlovák nagykövetségekhez. A külképviseletek előtt Kispalkó Szilveszter, Lokodi Ferenc Attila és Bedécs László - a HVIM délvidéki, erdélyi és felvidéki vezetői - olvasták fel petícióikat, amelyet az érintettek idén sem óhajtottak átvenni, így a HVIM postán juttatta el a diplomatáknak. A felvonulással egy időben indult el az első kamion, amely ezúttal Délvidék irányába szállítja annak a könyvgyűjtő akciónak az első könyvszállítmányát, amely során a HVIM megközelítőleg 100 000 (!) darab könyvet gyűjtött össze. A budapesti felvonulás végén - sőt már azzal egy időben is - buszokra, repülőkre és személygépkocsikba szálltak azok, akik a felvonulást a franciaországi Versailles-ban kívánták folytatni.
 
Az Európát átszelő demonstráció következő állomásaként június 4-én 15 órától kezdődően gyülekeztek a világ különböző pontjairól összegyűlt, zászlókkal, transzparensekkel felszerelkezett jelentős részt népviseletbe öltözött magyarok a Versailles-i központi palota előtti hatalmas téren a több ezer turista, valamint a helybeliek legnagyobb döbbenetére. Annak érdekében, hogy ők is értsék, miről van szó, a magyarok több ezer szórólapot osztottak szét a járókelők között. A francia, angol, német, olasz és magyar nyelvű röpiratok több ezer - a világ legkülönbözőbb területeiről való - turistával, illetve helybélivel tudatták, hogy mit tettek Trianonban Magyarországgal. Egyúttal a megmozdulás szervezői a röplapokon keresztül öt nyelven igyekeztek támogatókat gyűjteni a magyar ügyhöz a következő sorokkal: „Szívünkben nincs gyűlölet. Csak a földünket szeretnénk visszakapni, testvéreink millióit szeretnénk újra keblünkre ölelni. Kérjük, terjessze ezt a kis szórólapot, segítsen, hogy honfitársai és hazájának politikusai tisztán lássanak ebben a kérdésben. Megértő támogatását köszönjük.”
Délután fél négy körül már Versailles központi terén álltak azok a buszok, amelyek a magyarokat szállították. Egy-két kivétellel a francia rendőrség által kordonokkal elkerített területre terelték őket. A hatóságok egyébként óriási erőkkel készültek a megmozdulásra. Órákkal a kezdés előtt már szirénázó buszokkal és személygépkocsikkal szállították a francia készenléti rendőrség pajzsokkal, sisakokkal és tömegoszlató fegyverekkel felszerelkezett tagjait a környékre. Bár a médiumok szerint a francia rendőrség azt nyilatkozta, hogy kb. harminc rendőrük kísérte a menetet, a felvonulás útvonalán és a környező utcákban legkevesebb 150 egyenruhást számolhattunk össze. És akkor még nem beszéltünk a civil ruhás rendőrökről, akik több alkalommal is intézkedtek, s nem említettük azt a tényt sem, hogy a jelek szerint jó néhány ország titkosszolgálati gépezetét mozgatta meg a HVIM akciója. A főtéren ugyanis folyamatosan, szúrópróbaszerűen igazoltatták és megmotozták az érkező magyarokat, s a beérkező buszokra felszálló francia rendőrök kezében már ott voltak az utaslisták is, amely azért megdöbbentő, mert Budapesten sok esetben az utolsó percekben dőlt el, hogy ki, melyik buszon lesz. De nem csupán a titkosszolgálatok készültek fel, a rendőrség ugyanis lerohant, falhoz állított, majd bilincsben elhurcolt egy magyar fiatalembert, mert az a bugylibicskájával falatozni kezdett a palota tövében. A francia hatóságok túlreagálása vélhetően erődemonstráció volt, csupán a miheztartás végett. Pedig a magyar tömeg nem akart randalírozni, törni-zúzni, mint a franciaországi bevándorlók. Ehelyett rendhagyó fegyelemmel, de példamutató határozottsággal indult meg a hömpölygő magyar áradat a Trianon-kastély felé. Miután Toroczkai László HVIM-elnök a Versailles-i kastély kerítésére felkapaszkodva kiadta a jelszavakat, s elkiáltotta magát: „Justice for….”, ezer torokból tört föl a válasz: „Hungary”! Franciaország szívében megremegtek az ódon épületek ablakai. Aztán a kalandozások kora óta először zúgott föl ismét ősi magyar kürt Párizs környékén, amikor egy több mint ezer éves kürt hű másolatát megfújta egy magyar tüntető. A jelre meginduló sok száz magyar elől ijedten szaladtak szét az afrikai származású giccsárusok, akik addig agresszíven igyekeztek minden turistára rásózni a kis műanyag Eiffel-torony másolatokat. A felvonulók irtózatos erővel skandálták a „vesszen Trianon”, a „ria-ria-Hungária” és a „Justice for Hungary” jelmondatokat. 86 esztendő elfojtott, igazságkereső szavai voltak ezek. A bámészkodó turisták és helybeliek döbbenten fogadták a felvonuló tömeget, és a legtöbben a piros-fehér-zöld színek miatt olaszoknak vélték a tüntetőket. Szerencsére felvilágosították őket. Ismét kiderült, hogy a HVIM és a Kárpátia zenekar micsoda óriási, legkevesebb 86 esztendős mulasztást igyekezett ezzel a tettel egy kicsit helyrehozni, hiszen a világon az emberek semmit sem tudnak Trianonról. Voltak azonban olyan franciák is, akik jelezték, hogy szeretnék támogatni a magyarok ügyét. Egy francia ifjúsági szervezet éppen arra sétáló vezetője pedig elmondta, hogy ha tudtak volna minderről, az egész szervezetük csatlakozott volna a felvonuláshoz, s a jövőben minden segítséget megadnak a szervezőknek. Szégyen, hogy Magyarországról mindössze néhány újságíró volt jelen a helyszínen, s a francia média sem erőltette meg magát túlságosan. Bezzeg például a román médiumok jelentős része vezető hírként számolt be a Versailles-ban történtekről. Az újságírók főként utólag kaptak észbe, így végül - a trianoni akció sikerét látva - a magyarországi és a francia sajtó nagy része is hírt adott a történelmi eseményről.
 
A felvonulók éppen időben érkeztek a Trianon palotához, amely jelenleg szállodaként üzemel. Az igazgató rendkívül ideges volt, amikor meglátta a sok száz magyar tüntetőt, és könyörögve kérte a főszervezőket, hogy a kastély területén már ne skandálják a jelszavaikat. Így a tömeg elnémulva vonult be az udvarra, amikor azonban az utolsó ember is bejött, Toroczkai László elkiáltotta magát a lépcső tetejéről: Justice for… Az ezer torokból feltörő válasz megremegtette a Trianon kastély falait: Hungary!
 
A helyszínen, a Trianon-palota jelenleg konferenciateremként üzemelő nagytermében már készen állt a színpad és a hangosítás, s ott várakoztak díszmagyarban a Kárpátia zenekar tagjai is. A szervezők komoly összeget fizettek a terem bérlésért, így joggal ereszthették el a fülük mellett az igazgató és a személyzet aggódó kéréseit, akik folyamatosan csendre próbálták inteni a magyarokat. – Ráadásul a legkevesebb, hogy most csöndben maradnak és elviselik a tüntetést, azok után, amit Trianonban tettek a magyarokkal! – mondta az egyik szervező.
Miután a tüntető tömeg megtöltötte a Trianon palota nagytermét, pontban 16 óra 32 perckor (a diktátum aláírásával egy időben) Herczeg Flóra népdalénekes elénekelte az ősi Himnuszunkat, majd Pörzse Sándor televíziós személyiség, a műsor vezetője szólt az egybegyűltekhez. A rendezvény szóvivője hangsúlyozta: a demonstráció elsődleges célja a nemzetközi közvélemény figyelmét felhívni arra az igazságtalanságra, amely Magyarországgal 1920-ban történt. A Trianonban tartott két órás megemlékezésen először az elszakított területek lakóinak nevében mondott beszédet Andrási Attila a Magyarkanizsai Udvari Kamaraszínház vezetője, aki egyben a Délvidéki Magyarok Közösségének elnöke is. A beszédeket mindvégig franciául is tolmácsolták. Ezt követően felolvasták Duray Miklós, a felvidéki Magyar Koalíció Pártja alelnökének köszöntő sorait. A rendezvényt egyébként Tőkés László püspök Erdélyből és Eva Maria Barki Bécsben élő nemzetközi jogászasszony is írásban üdvözölte. Ezt követően az a francia politológushallgató, Nicolas lépett a színpadra, aki a megmozdulás szervezésében is sokat segített. A „magyar ellenállás” feliratú HVIM-es pólóban színpadra lépő francia fiatalembert szűnni nem akaró vastaps fogadta. Nicolas Francois Mitterand volt francia kormányfő véleményét olvasta fel, amelyben Mitterand elítélte a Versailles-i békeszerződéseket. Ezután Jókai Zoltán a brüsszeli Emberi Jogok Közép-Európai Bizottságának ellenőre szólalt fel, aki beszéde elején megköszönte a szervezőknek, hogy létrejöhetett ez a rendezvény, s meghívta a HVIM vezetőit az Európai Parlamentbe. Majd Toroczkai László , a HVIM elnöke szólt a hallgatósághoz, aki először külön köszönetet mondott a résztvevőknek, valamint a HVIM és a Kárpátia zenekar tagjainak a szervezést, s nem utolsó sorban a HVIM francia barátainak támogatását a figyelemfelhívó megmozdulás szervezésében. A HVIM elnöke kiemelte, hogy a magyar nemzet védte ezer éven át vérével és verítékével Európát, s elvárják, hogy igazságot szolgáltassanak a Kárpát-medencében, hogy újra békében élhessenek egymással az itt élő népek. Toroczkai szólt a magyarellenes incidensekről is. A HVIM elnöke beszéde végén a „trianoni békediktátum felülvizsgálatát és a trianoni határok eltörlését” követelte. A rendezvény zárásaként a Kárpátia zenekar adott közel egy órás fergeteges koncertet. A Trianon palotában izzott a levegő és remegtek a falak, így a gazdag szállóvendégeknek 2006. június 4-én nem lehetett nyugalmuk Trianonban. Ahogy nekünk sem lehet nyugalmunk 86 éve. Ezen a napon azonban egy kicsit törlesztettünk. Az a közel félmillió magyar is, akik a keleti végeken, Csíksomlyó hegyén imádkoztak a nemzet feltámadásáért és a versailles-i tüntetés sikeréért, és az a mintegy ezer magyar is, akik a történelemben először messze Nyugaton, Trianonban tüntettek, igazságot követelve Magyarországnak.
 
2006. szeptember 2-án méltóságteljes, de határozott erődemonstrációt tartott az egységes magyar védelemért, az elszakított nemzetrészeken fabrikált államok soviniszta magyargyalázóinak szigorú megbüntetéséért, és eme nemkívánatos folyamat megállításáért a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM). Az esemény mottója szerint a magyaroknak nem a szlovák néppel, hanem a köztük megbúvó banditákkal van csak bajuk. A tüntetők a nagykövetség előtt elégették azoknak a portréit, akik a HVIM szerint a nyitrai véres magyarellenes pogrom részesei voltak. A budapesti Regnum Marianum kereszttől induló több száz fős tömegben feltűntek a történelmi Magyarország felvidéki vármegyéit megnevező táblák, jelezvén, hogy a szlovákok most ősi magyar területen lévő államukban élnek. Itt a magyarok az őslakosok - hangsúlyozták az esemény szónokai, de mindannyian megerősítették, hogy népünknek nem a szlovák néppel, hanem a tót sovinisztákkal van a legnagyobb baja. Az óriási rendőri biztosítás mellett rendben, fegyelmezetten lezajló tüntetés résztvevői a hivatalos demonstráció után elégették, illetve sárba taposták azoknak a szlovák sovinisztáknak a képét, akik felelősek a magyargyűlöletért, az agresszióért és a félelemkeltésért.
 
Toroczkai László 2006. szeptember 16-án Pozsony belvárosában, a szlovák Belügyminisztérium épülete előtt, a betiltott tüntetés helyszínén sajtótájékoztatót akart tartani, ahonnan azonban a szlovák rendőrök elhurcolták. Kilenc órán át tartották fogva, kihallgatták, majd az idegenrendészetre szállították. Ujjlenyomatot vettek tőle, lefotózták, majd egy rabszállító autóban a rajkai határátkelőre szállították, ahol átadták a magyar határőrizeti szerveknek. Toroczkai Lászlót öt évre kitiltották Szlovákia területéről.
A HVIM elnöke azért ment a szlovák Belügyminisztérium elé, mert cáfolni szerette volna a szlovák rendőrség hazugságait, amelyekre hivatkozva betiltották a szervezet tüntetését. Toroczkai azonban nem tudta elmondani, hogy a felvidéki magyarellenes incidensek miatt akartak tüntetni a kormány, és nem a szlovák nép ellen. A HVIM elnöke azt a transzparenst sem tudta megmutatni a sajtónak, amelyen a következő felirat volt szlovák és magyar nyelven: "1100 év béke és testvériség. Ki akarja ezt felrúgni?"
 
Nemzeti gyásznappal emlékezett meg a világ, és a Kárpát-medence magyarsága az 1848-49-es magyar szabadságharc leverését követő megtorlás áldozatairól, az Aradon kivégzett vértanúkról és gróf Batthyány Lajosról, az első felelős magyar kormány miniszterelnökéről október 6-án. Megemlékeztek a gömöri magyarok is több községben, városban. Rimaszombatban a köztemetőben volt tiszteletadás és koszorúzás, melyen a HVIM tagok is szép számban megjelentek.
 
A HVIM Rimaszombati és Füleki szervezete valamint a Bástya Egyesület és több civil szervezet közös szervezésében Szabadkapusztán folytatódott a megemlékezés. A szabadkai összejövetel apropója szintén október 6-a ugyanis 1943-ban ezen a napon emelte a 33 elesett huszárnak, akik 1942-ban mentek ki a frontra, s nem tértek vissza, az emlékoszlopot Nagy Kálmán ny. huszár-ezredes emelte, aki idén is megtisztelte jelenlétével az ünnepséget.
 
2006. szeptember 19. Gyurcsány Ferencnek, a Magyar Köztársaság miniszterelnökének kiszivárogtatott öszödi botránybeszédének hatására a Kossuth téren tiltakozó hazafiak tízezrei gyűltek össze. Az első napok szervezési feladatait, az első hangosítás biztosítását Vármegyés fiatalok látták el.
 
Toroczkai László, és a HVIM több tagja, bátor hazafiakkal kiegészülve átment az MTV épületéhez, hogy beolvassák a téren megfogalmazott petíciót. Mire a köztelevízió munkatársai kérésüket megtagadták, sőt a delegáció több tagját foglyul ejtették az épületben, a HVIM elnöke visszament a Kossuth térre, és elmondta az ott összegyűlt tömegnek, hogy milyen események zajlottak le a TV székházában.
 
Perceken belül hazafiak ezrei lepték el a TV előtti Szabadságteret, és mivel a helyszínre érkező rendőrök minden ok nélkül agresszíven léptek fel a tömeggel szemben, megkezdődött a Magyar Köztelevízió ostroma.
 
Néhány óra leforgása alatt a hazafiak mozgásképtelenné tettek egy tömegoszlatójárművet, és több személyautót, melyeknek tulajdonosai az évtizedek óta kommunista, nemzetellenes tevékenységet folytató személyek tulajdonában álltak.
 
Mivel a TV munkatársai, és a bennrekedt rendőrök képtelenek voltak állásaikat tartani, a folyamatosan újabb, és újabb rohamot indító hazafiakkal szemben, a technikai berendezéseket tönkretéve elmenekültek a hátsóbejáraton.
 
Még napokig tartottak az utcai zavargások Budapesten, vidéken pedig tüntetések tucatjait jelentették be a Nemzeti Ellenállás tagjai, de a TV ostromhoz hasonló győzelmet, a következő napokban már nem tudtak elérni.
 
2006. október 6. megemlékező ünnepségén egyedül a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom koszorúzását üdvözölte a politikai pártok, történelmi egyházak elöljárói irányából zengő tapsvihar Nagyváradon.
Angyalos-címeres és Árpád-sávos zászlókkal vonultunk ki. Több neves közéleti személyiség is kifejezte elismerését, példamutatónak titulálta a mozgalom szellemiségét. Az október 6-i megemlékezésen a Vitézi Rendtől vitéz Jósa Károly csatlakozott a HVIM nagyváradi szervezetéhez, aki megtisztelésnek érezte, hogy a HVIM- el együttesen koszorúzhatott. Lokodi Ferenc Atilla elnökségi tag és Bihar vármegyei testvérei tiszteletbeli tagságot kértek számára.
 
2006. október 28-án a Mozgalom közgyűlést tartott, ahol Toroczkai László tiszteletbeli elnök, Zagyva György Gyula (korábbi alelnök) pedig a Mozgalom új elnöke lett. Az új elnökség tagjai: alelnök: Lokodi Ferenc Attila, elnökségi tagok: Kispalkó Szilveszter, Koncz Eszter, Kótai Barnabás, Kónyi-Kiss Domonkos, Magvasi Adrián, Stampfel Szilárd.
 
2006. december 5-én a HVIM felemelte hangját a Mozgalom betiltása ellen, a forradalom lecsendesedése utáni állami terror ellen, a rendőrségi túlkapások ellen, a politikai foglyok szabadon engedéséért, a 2004. december 5-ei népszavazáson történt gyurcsányi szégyenletes kampány és a nemzet szétszakítása ellen. A fáklyás felvonuláson több ezren vettek részt, a tömeg a Markó utcai fogház előtt fejezte be a demonstrációt.
 
A HVIM háromszéki tagszervezete könyvgyűjtést szervezett csángó testvéreink részére. A szervezet tagjai, több mint 4000 könyvet gyűjtöttek össze, melyben gyermekirodalom, ifjúsági irodalom, szépirodalom, szakkönyv illetve tankönyv is található. A könyvek 2006. december 16-án délben célba értek. A szinte üres házban, már oktatják azt a 60 pusztinai gyereket akik érdeklődnek a magyar nyelv iránt.
 
Öt délvidéki helyszínen (Zenta, Szabadka, Óbecse, Péterréve, Magyarkanizsa) tartott előadást Toroczkai László január 18. és 20-a között. Toroczkai László előadásában a magyarországi helyzetet ismertette, beszélt a könyvéről és bemutatta a most alakuló Mi Magunk nevű kárpát-medencei politikai szervezetét, amelynek az azt követő hetekben alakultak meg Vajdaság tartományban is a helyi szervezetei. Az előadások során vetítésre is sor került. A szervezők levetítették Siklósi Beatrix és Matúz Gábor Igazságot Magyarországnak című filmjét, amely a franciaországi Versailles-ban, a trianoni békeszerződés aláírásának helyszínén, 2006. június 4-én a Trianon palotánál rendezett, 86 éve az első történelmi megmozdulásnak állít emléket, valamint bemutatja, hogy mit gondolnak napjainkban a franciák a Magyarországot feldaraboló diktátumról.
 
2007
 
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Gömör-Nógrádi Szervezete mécses gyújtással emlékezett meg 2007. február 9-én este a rimaszombati Főtéren található első világháborús Hősi emlékműnél a 62 évvel ezelőtti hősi tettre, a budai várból történt kitörésre. Február 10-én Zagyva Gy. Gyula a Mozgalom elnöke mintegy 20 HVIM taggal részt vett és koszorút helyezett el a kitörésre megemlékező Becsület napja című rendezvényen.
 
Április 19-én, csütörtökön tartott előadást, a HVIM budapesti szervezetének meghívására, Dr. Szabó József János alezredes, egyetemi docens. Az Árpád-vonal című sikerkönyv szerzője beavatta a mintegy negyvenfős közönséget a hadtudomány rejtelmeibe, érdekes adatokat hallhattunk a Keleti-Kárpátok 1944-es védelméről, és szó esett a modern Magyar Honvédség jövőbeli kihívásairól is. Ezúton is szeretnénk megköszönni Alezredes Úrnak a tartalmas előadást!
 
2007. május 17-én sikeresen zajlott le Josic Julien: A Horvát Háború Hősei és én című előadása. A Francia Idegenlégiót és a belga hadsereget is megjárt, a horvát háborúban a HOS (Horvát Felszabadító Erők) tisztjeként szolgáló Julien (eredteti nevén Juhász József) képekkel és eredeti felvételekkel tarkított előadásában mutatta be a horvát felszabadító háborúról szóló könyveit és személyes élményeivel adott képet az 1991 és 1995 között Horvátországban zajló eseményekről. A mintegy ötven fős közönség részletes információkat kapott az 1991-ben kibontakozó horvát ellenállásról, a horvát, magyar, skót, francia és más nemzetiségű katonák bátorságáról, akik szembeszálltak a létszám- és technikai fölényben lévő Jugoszláv Néphadsereggel, és felhívta a figyelmet, hogy a háborúk igazi hőseiről gyakran megfeledkeznek, és csak a szalonképes, politikailag "elfogadható" személyeknek adják meg a nekik kijáró tiszteletet és megbecsülést. Az előadás végén a szerző dedikálta műveit. Ezúton is szeretnénk megköszönni a rendhagyó, rendkívül érdekfeszítő előadást!
 
2007. Június 3-án a hagyományos trianoni felvonulását tartotta meg a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM). Idén a demonstrációhoz csatlakozott a Jobbik és a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM). Az indulás előtt, a Regnum Marianun keresztnél beszédet mondott Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke és Toroczkai László a HVIM alapítója és tiszteletbeli elnöke. Toroczkai hangsúlyozta, bár egyes magyar politikusok felszólaltak a trianoni igazságtalanság ellen, ezek a törekvések nem hatékonyak. A volt HVIM elnök hiányolta az erdélyi magyarok számára biztosítandó autonómia garantálását.
A beszédek után a mintegy kétezer résztvevő elsőként a francia, majd a szerb, a román és a szlovák nagykövetség elé vonult, ahol a magyar kisebbségeket ért jogsérelmeket tartalmazó petíciót akartak átadni. ”A legtöbb helyen finoman elzárkóztak, a szlovák nagykövetség pedig egyenesen megmondta, hogy szó sem lehet róla és lecsapták a telefont, amikor megkerestük őket. A francia nagykövetség azt a választ adta, hogy faxon küldjük el nekik." - nyilatkozta a hírTV-nek Zagyva György Gyula, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke. A felvonulás első állomása a francia nagykövetség volt, ahol NL, a HVIM franciaországi elnöke tartott beszédet.
A megemlékezők azt ígérték, ha üzenetük nem jut el a magyar származású Nicolas Sarkozyhez, akkor francia napi és hetilapokban jelentetik meg.
A második állomás, a szerb nagykövetség volt. Itt a petíciót Gyurkovics Virág, a HVIM délvidéki alelnöke olvasta fel. Majd beszédet tartott a HVIM szabadkai elnöke, Lavró Tihamér, akit nemrég szerb rendőrök magyarsága miatt brutálisan megvertek. A román nagykövetség előtt a petíciót Lokodi Ferenc Attila, a HVIM alelnöke és erdélyi elnöke olvasta fel. A felvonulás a szlovák nagykövetség előtt ért véget, ahol elsőként Kovács Géza a MÖM tiszteletbeli elnöke tartott beszédet. Utána következett beszédével a HVIM elnöke, Zagyva György Gyula.
A rendőrség nagy erőkkel biztosította az összes fővárosi rendezvényt, a négy követségi épületet körbekordonozták és rendőrsorfal is vigyázott a külképviseletekre.
 
A Szent Korona Rádió stábja több, mint 2200 percnyi előadást és beszélgetést rögzített, több tucat interjút és több száz képet készített egy hét leforgása alatt. Mindezt a nemzet legnagyobb fesztiválján, a Magyar Szigeten 2007. augusztus 1. és 8. között. Az idei résztvevők száma ismét meghaladta a 10 ezer főt.
 
A HVIM budapesti megemlékezése október 6-án. Több százan gyűltek össze a Batthyány-örökmécses előtt, hogy részt vegyenek a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom október 6-i megemlékezésén, és leróják kegyeletüket az aradi tizenhárom előtt. A rendőrségi jelenlét egy órával a rendezvény kezdete előtt hatalmas volt. Öt mikrobusszal és még több személyautóval érkeztek a helyszínre az egyenruhások, melyeknek nagy része fél négy körül távozott. Lámpaoszlopokra szerelt kamerákkal is „felfegyverkeztek” az esetleges rendbontás megfékezése végett. Szegény rendőröknek azonban csalódniuk kellett, hisz a megemlékezés rendben, meghitten zajlott le. A műsor természetesen a Himnusszal kezdődött, majd Kiss Dániel, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom budapesti szervezetének elnöke állt mikrofon elé, hogy az aradi vértanúk hazaszeretetére, hűségére és bátorságára hívja fel a megjelentek figyelmét. Ezt követően Ruszthi Anna és a Szent Korona Rádió egyik munkatársa folytatta a műsort versekkel, idézetekkel, s a tizenhárom hős felsorolásával. Eközben a HVIM budapesti szervezete elhelyezte koszorúját az örökmécses alatt. A rendezvény végén a Székely Himnusz hangzott el. A megemlékezés végén többen mécsest, gyertyát gyújtottak hősi halottainkért, s virágokat, csokrokat fektettek az emlékmű mellé. A helyszínen megjelent a Nemzeti Érzelmű Motorosok több képviselője, kik ugyancsak koszorút hoztak, s egy járműveikkel megtett körrel tisztelegtek az aradi tizenhárom és a többi névtelen mártír és hős előtt.
 
2008
 
2008. 02. 26. A kommunizmus áldozatainak emléknapján a hagyományokhoz híven együtt emlékezett a HVIM és a Jobbik Székesfehérváron. Gál Péter Pál, a Jobbik székesfehérvári elnöke beszédében a mai magyar társadalmat is a kommunizmus áldozatának nevezte.
 
2008. 03. 14. Mozgalmunk és a Jobbik mezőkövesdi tagszervezete a helyi temetőben tette rendbe a 48-as hősök sírját, majd lerótták kegyeletüket a hősök előtt. Virágot és gyertyát helyeztek a sírokra, valamint a kopjafára nemzeti szalaggal felerősítették a magyar lobogót.
 
2008. 03. 15. Szent László királyunk városának vendége volt március 15-én a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda küldöttsége. A két nemzeti szervezet a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnökének, Lokodi Ferenc Atillának meghívására látogatott el Nagyváradra, hogy együtt emlékezzenek az 1848-as szabadságharc 160. évfordulójára.
 
2008. 03. 16. Székelyudvarhelyen, a Márton Áron téren a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom székelyudvarhelyi tagszervezete a szép számban megjelent megemlékezőkkel közösen árpádkori, egykori forradalmi és székely zászlók alatt méltó tisztelettel adózott az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hősei emléke előtt.
 
2008. 03. 17. Vármegyések a francia választási küzdelemben - NL, az Alsace d'abord párt ifjúsági tagozatának elnöke a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom segítségét kérte a francia választási kampányban. El is indult egy csapatnyi elszánt hazafi, akik saját szemükkel láthatták, milyen sors vár Magyarországra, ha nem változik a magyar bevándorlási politika…
 
2008. 03. 17. Kikelet hava 12-én kezdődött Dr. Varga Tibor jogtörténész Mátyás király igazsága című székelyföldi előadás sorozata. A HVIM marosvásárhelyi, székelyudvarhelyi és kézdivásásrhelyi szervezeteinek meghívására érkezett a népszerű előadó a Szent Korona országának keleti részébe, hogy itt is gazdagítsa szellemiekben és lelkiekben az ideiglenesen a pillanatnyi határokon kívülre szakadt magyar testvéreit. Egyébként ő maga nevezte meg előadásában ily módon a határokat, természetesen a hallgatóság nem kis tetszésére, mert ezt ők is így képzelik, remélik és várják.
 
2008. 04. 13. Már nem éktelenítik a Szalárd völgyében található Wass Albertről elnevezett forrást jelölő kőtömböt trágár szavak. A marosvásárhelyi HVIM néhány tagja és szimpatizánsa Szelek hava 13-án vasárnap ugyanis lemosta a gyalázatot a szó szoros értelmében.
 
2008. 04. 16. 2008. május 9-én Délvidéken a Magozott Cseresznye és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) összejövetelt szervez tagjai és szimpatizánsai számára, hogy a szerbiai választások előtt együtt önthessünk lelket a legnehezebb körülmények között is kitartó magyar testvéreinkbe.
 
2008. 04. 21. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom székelyudvarhelyi tagszervezete történelmi vetélkedőt hirdet székelyudvarhelyi és környékbeli líceumok számára: Magyarország történelme 1910 és 1920 között címmel. A történelmi vetélkedőre minden iskola 3 fős csapattal jelentkezhet. A verseny célja széleskörű, valós ismeretszerzés Magyarország XX. századi helyzetéről, az első világégés hazánkat ért hatásairól, valamint az azt követő időszakról.
 
2008. 04. 23. 2008. Közlemény – délvidéki választások - május 11-én előrehozott választásokat tartanak a forrongó, zűrzavaros Szerbiában. Koszovó elveszítése miatt először nyílhat lehetőség arra, hogy a már ma is Szerbia legerősebb pártjának számító, soviniszta Szerb Radikális Párt kormányt alakíthasson. Ebben a helyzetben mozgalmunk, mint a legnagyobb kárpát-medencei magyar ifjúsági szervezet, amely számos működő tagszervezettel rendelkezik Délvidék-szerte is, nem maradhat tétlen. Felelősségünk tudatában mindenekelőtt arra kérjük, sőt a magunk erejével mozgósítjuk is a délvidéki magyarságot, hogy vegyen részt a 2008. május 11-én sorra kerülő választásokon, s kizárólag magyar pártok jelöltjeire adja szavazatát, ne higgyen a szokás szerint ígérgető szerb pártoknak. A HVIM, mint a trianoni határok felett álló szervezet, külön megszólítja, s kéri a csonka-Magyarországon és az emigrációban élő délvidékieket, hogy a szülőföldjükért és az otthon maradottakért annyit tegyenek meg, hogy részt vesznek a választásokon…
 
2008. 05. 09. Nagy megtiszteltetésben volt része a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak (HVIM), mely a volt kelet-európai tömbből egyedüli meghívottként képviselte Magyarországot és a magyarságot a belgiumi Antwerpenben 2008. május 3-4-én megrendezett Európai Konzervatív Fiatalok Napja nevű nemzetközi konferencián (https://www.rechtseuropa.eu). A rendezvényt a Vlaams Belong (Flamand érdek) nevű párt szervezte, amely a legerősebb flamand politikai szervezet a két nagy részre (Flandria és Vallónia) oszló Belgium északi, flamandok lakta területének legerősebb politikai szervezete.
 
2008. 05. 13. Nem sikerült az RMDSZ-nek tönkre tenni a történelmi vetélkedőt. Hagyományteremtő céllal szervezte meg május 7-én a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom székelyudvarhelyi tagszervezete a környékbeli ifjúság számára kiirt "Magyarország igaz történelme 1910 és 1920 között" című történelmi vetélkedőjét.
 
2008. 06. 05. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom lassan egy évtizede minden esztendőben immáron hagyománnyá vált felvonulást rendez a gyalázatos trianoni békediktátum évfordulóján. Idén ismét rendhagyó felvonulásra hívunk mindenkit, akinek fáj a trianoni gyalázat, s aki tenni is akar ellene.
 
2008. 06. 07. A rendezvény a Felvonulási téren vette kezdetét körülbelül ötezer felvonulóval. A sokak számára talán már ismerős mozgó teherautó szolgáltatta az ideiglenes színpadot, a vonulás idején pedig nemzeti rock számokat lehetett hallani.
 
2008. 06. 09. Azt már megszokhattuk, hogy Toroczkai Lászlót, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tiszteletbeli elnökét a szomszédos országokban folyamatosan zaklatják a hatóságok, ám most Kanadában is olyan súlyos jogtiprás érte, mint Szerbiában vagy éppen a Slota-féle Szlovákiában. Toroczkai kanadai magyarok meghívására érkezett az országba, hogy a kanadai magyarság központjában, a torontói Magyar Házban, majd Montreálban, Ottawában és máshol is előadásokat tartson az itthoni helyzetről.
 
2008. 06. 20. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és az Agárdi Országzászló Egylet 2008. jún. 20-ára hirdette meg az eredeti helyére visszaállított Ereklyés Országzászló felszentelését a Velencei-tó partján fekvő üdülőfaluban. Rengeteg Fejér megyei lakos és vállalkozó felajánlása kellett hozzá, hogy nemzeti büszkeségünk e kicsiny jele ismét felálljon. Agárdon először 1936-ban avattak Országzászlót, amit a kommunista rezsim egy határozattal elbontatott.
 
2008. 08. 04. Áldás hava negyedik napján a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Marosvásárhelyi szervezete megemlékezett a 907-es pozsonyi csatáról.
 
2008. 08. 10. A Szent Korona Rádió honlapjáról letölthetőek a legnagyobb nemzeti fesztiválon készült interjúk, előadások, megtekinthetőek képeink, videóink.
 
2008. 08. 21. Verőfényes napsütésben tartott koszorúzással, gyertyagyújtással egybekötött megemlékezést augusztus 20-án a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) nagyváradi szervezete a történelmi Bihar vármegye központjában található Bihar községben.
 
2008. 08. 31. A Hatvannégy Vármegye ifjúsági Mozgalom (HVIM) tagjai voltak áldozatai a pénteki magyarverésnek Kolozsvárott, köztük Gyökös Gergő Ferenc kolozsvári HVIM-tag, Lokodi Ferenc Atilla, a HVIM alelnöke és a mozgalom egy fiatal tagja, aki épp aznap, augusztus 8-án töltötte be 18. életévét.
 
2008. 09. 03. Az ezer év küzdelmes fennmaradását ünnepeltük Székesfehérváron - Szép számú érdeklődő előtt ünnepeltek a város jobboldali szervezetei: a HVIM, a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda. Kivételes alkalom volt a szónokok és a hallgatóság számára is, hogy egy rendezvény végre az ünneplésről, nem pedig a megemlékezésről szólt.
 
2008. 10. 07. Tagszervezeteink számos városban emlékeztek meg az 1848-49-es szabadságharc és forradalom hőseiről és a 13 aradi vértanúról.
 
2008. 10. 16. Emlékezés az agyagfalvi Székely Nemzeti Gyűlés 160. évfordulójára - A szervezőkön kívül kevesen tudták, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom is képviselteti magát az ünnepségen. A két napos rendezvényen, szombaton előadásokat, könyvbemutatókat tartottak.
 
2008. 10. 24. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a Kárpát-medence számos városában filmvetítéssel és koszorúzással emlékezett az '56-os hősökre.
 
2008. 11. 01. Tüntetés a szlovák rendőrterror ellen! Felhívás felkelésre!
 
November 3-án, hétfőn 18 órakor demonstráció a budapesti szlovák nagykövetség előtt.
 
2008. 11. 03. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom ma 18 órára hirdetett meg tüntetést a tót nagykövetség elé a brutális dunaszerdahelyi tót rendőrattak és a rendőri vegzálások miatt.
 
2008. 11. 08. Nemzetközi és hazai figyelemfelhívó körútra indul a HVIM - Az elmúlt években fokozódó magyarellenes elnyomás, valamint a szintén erősödő nemzeti ellenállás miatt nemzetközi és hazai körútra indul a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) vezetősége.
 
2008. 11. 28. 2008. november 21-én négynapos látogatásra Spanyolországba érkezett a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) vezérkara: Toroczkai László tiszteletbeli elnök, Zagyva Gy. Gyula elnök és Lokodi Ferenc Attila alelnök, valamint velük tartott Edelényi Tamás, a tévéostrom első rendű vádlottja is.
 
2008. 12. 08. A HVIM meghívására Budaházy György "magyar nemzeti ellenállás jelene és jövője" címmel tartott előadássorozatot Erdélyben.
 
2009
 
2009. 01. 06. Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tiszteletbeli elnöke az év elejétől megkezdi kárpát-medencei tagtoborzó körútját, melynek első állomása január 6-án Torockón lesz. Előadásai során filmek, képek vetítésével is színesítve ismerteti a nemzeti ellenállás helyzetét, majd vázolja a jövő stratégiáját. Januárban és február elején Erdélyt, a Partiumot és a Bánság keleti részét járja körül.
 
2009. 01. 11. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) székelyföldi szervezeteinek meghívására 2009. január 7-10 között az elhallgatott erdélyi magyar irodalom bemutatása céljából Székelyföldön (Marosvásárhely, Székelyudvarhely, Csíkszereda, Kézdivásárhely) tartott előadásokat ifj. Tompó László irodalomtörténész (Budapest).
 
2009. 02. 08. Orbán Balázs születésének 180. évfordulója tiszteletére a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Székelyudvarhelyi Tagszervezete, három helyszínen emlékezett meg.
 
2009. 02. 10. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom budapesti tagszervezete három ismert embert hívott meg: Budaházy Györgyöt január 8-ára, majd Sziva Balázst január 22-ére, végül Zagyva György Gyulát február 5-ére. A beszélgetésekre a Magyarok Házában került sor.
 
2009. 02. 26. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom székelyudvarhelyi szervezete 2009. február 23-án Csanády Györgyre emlékezett.
Csanády György Székelyudvarhelyen született 1895. február 23-án, és az itteni Református Kollégiumban érettségizett 1913-ban. A Budapesti Kereskedelmi Akadémián szerzett oklevelet, de nem a szakmájából, hanem az irodalomból élt. Az első világháborúban katonaként megsebesült.
 
2009. 03. 01. Betiltották Toroczkai előadását Miskolcon - A HVIM alapítójának és jelenlegi tiszteletbeli elnökének január 6-a óta tartó, összesen 64 települést útba ejtő országjárása során januárban Toroczkai Erdélyt járta körbe. A toborzó körút hétfőn az észak-magyarországi régióban folytatódott, ahol a HVIM vezetői megdöbbenve tapasztalták, hogy nagyobb akadályokat gördítenek eléjük, mint a román hatóságok januárban.
 
2009. 03. 06. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom székelyudvarhelyi tagszervezete rovásírás tanfolyamot szervez.
Bárki jelentkezhet aki legkevesebb 3. osztályos.
 
2009. 03. 06. Demszky után bukik az RMDSZ - A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat, valamint Nagyvárad egészséges gondolkodású lakosságát mélyen fölháborította az a merényletsorozat, amelyet az RMDSZ már évek óta, közpénzekből folytat, amelyeknek következtében turulvérű Szent László nagykirályunk városát liberális, szabadkőműves eszmék fertőjévé züllessze.
 
2009. 03. 16. Sorozatos neoÁVÓ-s jogsértés, vegzálás. Budaházyt összeverték előállítása során. Toroczkait is elvitték a pribékek, amiért Budaházy kiszabadítására buzdított (ami nem lesz megtartva, hiszen kiengedték őket). Másokat is előállítottak mindenféle mondvacsinált indokokkal.
 
2009. 03. 23. A csíkszeredai, marosvásárhelyi, kézdivásárhelyi, székelyudvarhelyi és a Szatmárnémeti HVIM tagszervezetek megemlékeztek az 1848-49-es szabadságharcról.
 
2009. 03. 23. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom székelyudvarhelyi tagszervezete meghívására Szegedi Csanád nagysikerű „Tavaszi Hadjáratot” tartott a Székely Fővárosban 2009 Március 13-án.
 
2009. 03. 23. A Magyar Polgári Párt I. Országos Tanácsára kapott meghívást a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, amelyre folyó év március 14-én, Gyergyószentmiklóson került sor, 14 órától a Salamon Ernő Líceum Sportcsarnokában. Mozgalmunk elfogadta a meghívást és Waum Péter, a HVIM székelyudvarhelyi elnöke mondta el Mozgalmunk köszöntőjét.
 
2009. 03. 26. Zagyva György Gyulát, a HVIM elnökét, a Szent Korona Rádió Hegylakók c. műsorának vezetőjét két évre kitiltották Szerbiából, miután át se engedték a gúnyhatáron. Zagyva a délvidéki HVIM tagtoborzó körút, és a Reményháza miatt utazott volna a Délvidéket bitorló Szerbiába.
 
2009. 03. 29. Újabb HVIM tagokat tiltottak ki a Délvidékről, akik a Remény Házához igyekeztek, szerencsére egy autónak sikerült átjutnia a gúnyhatáron, így tovább folyt az első ház építése.
 
2009. 03. 30. Szombaton tartotta meg a HVIM és a Jobbik kőszegi szervezete az immár hagyományosnak tekinthető megemlékezését a Szent Korona egykori őrzési helyénél Kőszegen.
 
2009. 03 31. A HVIM alapítójának január elején indult, 64 települést érintő országjáró körútja Orosházára, Bajára és Békéscsabára ért. A filmvetítéssel egybekötött toborzók 18 órakor kezdődtek.
 
2009. 03. 31. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom budapesti és ceglédi tagszervezete ruhagyűjtési akcióba kezdett a kárpátaljai rászorulók részére.
 
2009. 04. 22. Nemrégen sikeresen véget ért a HVIM marosvásárhelyi tagszervezete által megrendezett első és bárhogyan is fáj az oláh sovinisztáknak NEM UTOLSÓ rovásírás tanfolyam Marosvásárhelyen. Az első alkalommal még csak viszonylag szűk körben, csupán barátok, felnőtt ismerősök és gyermekeik számára rendezett tanfolyam, elhatározásunk szerint meg fog ismétlődni az idén, de ezúttal már szélesebb körben, a sajtóban is több helyütt meghirdetve. És minden évben két alkalommal megtartatik.
 
2009. 04. 24. Játékgyűjtésbe kezd a HVIM Pilisvörösvári Tagszervezete. Az adománygyűjtés április 25-től május 23-ig tart.
 
2009. 04. 26. 2009. április 24-én este, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) székelyudvarhelyi tagszervezete és a székelyudvarhelyi Magyar Polgári Párt (MPP) meghívására előadást tartott Morvai Krisztina, a Jobbik EU listavezetője és Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumának ügyvezetője. A rendezvényen mintegy hatvanan tették tiszteletüket. Az előadás végén vendégeink megkoszorúzták a Székelyföld fővárosában álló Turulmadarat.
 
2009. 04. 26. Már több mint 1750 aláírást gyűjtöttek össze a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom csíkszeredai tagjai annak érdekében, hogy a város hivatalos helységnévtábláin rovásírásos felirat is szerepeljen. Szőcs Csongor, a csíkszeredai tagszervezet elnöke szerint a gyűjtésnek a végére értek, ugyanis nem egészen 1800 aláírásra van szükségük ahhoz, hogy beadványukat a város önkormányzata elé terjeszthessék.
 
2009. 05. 28. Május 21-én a csíki vármegyés ifjak szemét szedést szerveztek. A színhely mely rászorult egy alapos takarításra a Suta-térsége volt. Annak ellenére, hogy az újságban is meg volt hirdetve csak két csíkszeredai fiatal segített, de kérdem én, hol voltak azok a városlakók, akik a válság ellenére, leszednek minden mérget az áruházak polcairól és azoknak csomagolását nyugodt szívvel a szélnek eresztik, hogy majd mikor a jövő nemzedék kisétál a természetbe madárének helyett, üvegcsörömpölést halljon, virág helyett tescos zacskót lásson!
 
2009. 06. 03. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom megkerülhetetlennek tartja az önakaratán kívül román állami fennhatóság alá került magyarság teljesítetlen jogainak követelését.
A diplomáciai félretájékoztatások ellenére a 89 éve Romániába szakadt magyarság helyzete mind a mai napig nincs megoldva.
 
2009. 06. 09. Idén is számos helyszínen emlékeztünk a trianoni békediktátum évfordulóján.
 
2009. 06. 13. Egy héttel el kellett halasztani a szokásos, minden évben megrendezésre kerülő, a trianoni igazságtalanság elleni tüntetésünket, mert a rendőrség „balhét” akart provokálni. Az eredeti időpont az EP-választás előestéjére esett, ezért a tiltakozó felvonulásunkat minduntalan betiltották a forgalom akadályoztatására hivatkozva, hátha mégis megtartjuk, és ezáltal tudják mutogatni az esti híradóban a verekedés képeit. A HVIM vezérkara okosan felmérve a helyzetet, egy héttel elhalasztotta a felvonulást, az eredeti időpontban és helyszínen csak Toroczkai László tartott egy rövid sajtótájékoztatót az ügyről.
 
A megtartott felvonuláson, egy évtizedes története során először volt a felszólalók között egy európai parlamenti képviselő a több ezres tömeg előtt.
 
2009. 07. 03. Felhívjuk a BRFK figyelmét arra, hogy a rendőrségnek a jelenlegi jogszabályok értelmében a Szabadság téren, ahol a közlekedést nem akadályozhatjuk, csak tudomásulvételi lehetősége van, semmiféle jogszabály nem ad neki lehetőséget a rendezvény feloszlatására.
 
2009. 07. 05. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom sepsiszentgyörgyi tagszervezete gyűjtést kezdeményezett a rászoruló nemzettestvéreink részére. A kezdeményezés sikeresnek bizonyult, rengeteg ruha, cipő, használati cikk gyűlt össze, amit szombaton (jún. 27-én) kivittünk Csernátonba.
 
2009. 07. 05. Mégiscsak engedélyezték Csíkszeredában a Budaházy Gyuri és a többi csonka-magyarországi politikai fogoly melletti szimpátiatüntetést. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom csíkszeredai tagszervezete által szervezett tüntetésre a városi önkormányzathoz beadott kérelmet Ráduly Róbert jóváhagyta. A rendőrség és a csendőrség illetékesei ugyan nem egyeztek bele, ám ennek ellenére a csíkszeredai polgármester kiállásának köszönhetően mégis megtarthatták a Magyar Köztársaság Nagykövetsége előtt tervezett tüntetésünket a székelyföldi vármegyések.
 
2009. 07. 12. A HVIM Sopron vármegyei tagszervezete rajzpályázatot hirdet, téma a Rongyos Gárda.
A műveket bármilyen technikával, A4-es lapra kell készíteni!
 
Korosztályok: 0-10 éves, 10-20 éves, 20 év felett.
 
2009. 07. 17. A Reményadók CD akkora népszerűségnek örvend, hogy a vásárlói igényeket csak utánnyomással tudja kielégíteni a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom. Mostanra elkészült az újabb adag, így ismételten lehet rendelni 1920.- Ft-os áron a remenyadok@hvim.hu címen vagy megvásárolni a nagyobb nemzeti könyvesboltokban illetve nemzeti rockkoncerteken.
 
2009. 07. 24. A Kárpát-medencét átfogó, magyar nemzeti összefogás és politikai függetlenség szellemében bont zászlót 2009. július 25-én a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom első önálló erdélyi rendezvénye: a Székely Sziget.
 
2009. 07. 31. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom közleményében ad választ az Erdélyi Magyar Ifjak július 22-én kelt közleményére reagálva, amiben a szervezet elhatárolódott Budaházytól és a többi fogvatartott hazafitól Eckstein kedvéért.
 
2009. 08. 01.Augusztus 4-én délután a hivatalos megnyitóval kezdetét veszi a IX. Magyar Sziget.
Mindenkit sok szeretettel várunk már hétfő este is, az ingyenesen látogatható nulladik napon.
 
2009. augusztus 7-én tartotta előadását Dr. Bakay Kornél a Székelyek történelme - egy kicsit másképpen címmel. Az előadás a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom székelyudvarhelyi tagszervezetének szervezésében zajlott a Gondűző étterem borpincéjében (Szent Imre utca 18. szám). Ezúton szeretnénk kifejezni köszönetünket a Gondűző étteremnek, hogy biztosította az előadásra a helységet.
 
2008. 08. 29. A szerb titkosszolgálat zaklatja a délvidéki HVIM-esek családtagjait is. Sz. Attila délvidéki tagunk barátnőjét feltehetően a szerb hivatalos szervek zaklatták augusztus 26-án.
 
2009. 09. 16. Mozgalmunk kézdivásárhelyi tagszervezete újabb gyűjtési akciót szervez a nehéz sorsú magyar családok megsegítése céljából.
 
2009. 10. 05. Szőcs Zoltán, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdiszéki szervezetének elnöke, szeptember elején ötödmagával Délvidékre, Torontáltordára látogatott. A székelyföldi vármegyések először jártak a jelenleg Szerbiához tartozó területen, és hazatérve úgy érezték, feltétlenül hangot kell adniuk keserű tapasztalataiknak, hátha az itt élő honfitársaik ráébrednek arra, miért fontos számunkra a közigazgatásban is a magyar nyelvet használni.
 
2009. 10. 06. Szentlélek, Szárazpatak ás Kiskászon rászoruló magyar családjait örvendeztették meg a vármegyések.
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Kézdivásárhelyi Szervezete gyűjtést szervezett a rászoruló magyar családoknak. Szeptember 10-től kezdődött a gyűjtés, és igen szép számban érkeztek csomagok a kézdivásárhelyi Alsó Szikla vendéglőbe.
 
2009. 10. 10. Mozgalmunk Kézdivásárhelyi Szervezetének és Rácz Károly polgármesternek köszönhetően hétfőn kikerült a Székelyzászló az Önkormányzat oldalára.
 
2009. 10. 12. Az 1848-49-es szabadságharc leverése után az Aradon kivégzett tizenhárom honvédtisztre emlékeztünk a Kárpát-medence számos pontján. Az emlékhelyeknél főhajtás mellett koszorúkat helyeztünk el, verseket szavaltunk és felidéztünk a szomorú eseményeket.
 
2009. 10. 12. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom csíkszeredai szervezete ingyenes rovásoktatást tart Solti Imre cserkészvezető segítségével minden szerdán 19 órától a Szakszervezetek Művelődési Házának 28-as termében!
A tanfolyamon való részvétel kortól és nemtől független.
 
2009. 10. 20. Ceglédi és pilisvörösvári szervezetünk vasárnap a pilisi Rózsatanyára látogatott, hol együtt fát ültettek és kettős keresztet állítottak.
 
2009. 10. 25. A Székely Nemzetgyűlés 161. évfordulójára emlékeztek Agyagfalván, amelyen meghívták a HVIM székelyudvarhelyi szervezetét is!
 
2009. 11. 17. A november 12-én megrendezett árverésre a Nemzeti Kávézóban került sor. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Szent Korona Rádió közös rendezvényének teljes bevétele, mintegy félmillió forint a politikai foglyok családjait segíti.
 
2009. 11. 23. Hiába próbálták megakadályozni, november 20-án megtartotta őszi előadását a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom somorjai tagszervezete, melynek témája a Szent Korona Tan volt, Varga Tibor előadásában.
 
2009. 11. 30. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Sopron Vármegyei tagszervezete felhívással fordul minden magyar jóérzésű, adakozni kívánó és tudó emberhez.
 
2009. 12. 02. December elsejét nagy magyarellenes provokációk előzték meg a Noua Dreapta nevű román soviniszta szervezet részéről, akiknek első célkitűzése az erdélyi magyarság felszámolása.
Annak ellenére, hogy a helyi civil és politikai pártok elhatárolódtak tőlük és engedélyt sem kaptak, mégis megjelent zászlókkal egy 80 fős csoport, akik ellenünk uszították a helyi románságot, és a már tőlük megszokott soviniszta viselkedést tanúsítottak.
 
2009. 12. 15. A hozzátartozók, a HVIM és a Jobbik Jogsegélyszolgálat egész napos programot szervez a politikai foglyokért Budapesten december 20-án.
 
2009. 12. 21. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom csíkszeredai tagszervezete által kezdeményezett és kivitelezett rovásírás oktatás tíz hete, vagyis október 14-én vette kezdetét. Az előadások nagy népszerűségnek örvendtek, hiszen minden hét szerdáján közel 40 résztvevő volt.
 
2009. 12. 30. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kézdivásárhelyi szervezete karácsony alkalmából, élelmiszer és ruhagyűjtést hirdetett. Kézdivásárhelyen és környékén sok nélkülöző magyar család lakik, akik napról napra élnek, akiknél a szegénység állandó vendég. Ezen családokra nem gondol senki, ha netán mégis, akkor csak a sajnálkozás marad, ami valljuk be nem sokat segít a szegény sorsúakon.
 
2010
 
2010. 01. 12. Tavaly harangozta be a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, hogy olyan Akadémia szervezésébe kezdett, ami gyakorlati tudnivalókkal látja el a nemzeti embereket. Az első akadémiának Pécs szolgált helyszínéül, ahol a hazafiak nagy érdeklődéssel várták a nemzeti ellenállásban jártas előadókat.
 
2010. 01. 30. 9 órakor mintegy 50-60 fő (talán éppen 64) találkozott a balassagyarmati vasútállomáson, hogy vonatra szállva elutazzanak Magyarnándorba, a Cseh kiverés emléktúra kiinduló pontjára.
 
A túrán a hazafiak mellett természeten részt vettek az Őket megfigyelő rendőrök, akik nem voltak felkészülve a zord körülményekre, így képtelenek voltak a hófödtetájakon szemmel tartani a túrázó ’terroristákat’.
 
A hatalom eme röhejes húzásával, csak azt bizonyította számunkra, hogy dolgunkat jól végezzük, hiszen ha érdektelenek volnánk, nem szentelnének ránk ennyi figyelmet.
 
A túrát mozgalmunk számos tagszervezetének delegációja, és több magánszemély is sikeresen teljesítette.
 
2010. 03. 10. Marosvásárhelyen tartott mozgalmunk megemlékezést a szabadságért kivégzett székely vértanúkról, melyen számos környékbeli székely hazafi vett részt.
 
2010. 03. 15 A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) erdélyi szervezetei és a Magyar Gárda Székely Szakaszának Wass Albert zászlóaljának küldöttsége 2010. március 15-én rótta le tiszteletét az 1848-as forradalom és szabadságharc hősei előtt. A megemlékezésen képviseltették magukat a csíki, kézdivásárhelyi, erdővidéki, marosvásárhelyi, hunyadi, nagyváradi és kolozsvári HVIM tagjai.
 
A HVIM nagyváradi tagjai politikai szervezetektől függetlenül, önállóan emlékeztek az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseire Petőfi Sándor, majd Szacsvay Imre szobránál a nagyváradi Ezredévi Emléktéren.
 
2010. 03. 28. Délután öt órától dr. Popély Gyula történész tartott előadást a trianoni tragédiáról Somorján, a református templomban. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom helyi tagszervezetének szervezésében érkezett az előadó a csallóközi városba. A rendezvény helyszínéül ismét a református templom szolgált, ahol tavaly ősszel Varga Tibor jogtörténész tartott előadást a Szent Korona Tanról.
 
2010. 04. 01. Betiltotta a román rendőrség a Csillagösvényen című film csíkszeredai, szerda esti vetítését - tudtuk meg Szőcs Csongor szervezőtől, Mozgalmunk csíkszeredai tagszervezetének elnökétől.
 
Szőcs elmondása szerint szerdán reggelre a rendőrségre hívatták, ahol tanúskodnia kellett arról, hogy mit és miért szerveztek és hogyan zajlott le a film első részének vetítése.
 
2010. 04. 23. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) marosvásárhelyi tagszervezetének felkérésére tartott előadást Marosvásárhelyen Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke Szelek havának 23. napján.
Az előadás tárgya Marosszék egykori székely közigazgatási egységének pontos megjelölése mellett közösségi tudatunk, történelmi jogaink, regionális identitásunk jelenlegi állapotának ismertetése volt. Előadássorozatunkat olyan céllal szerveztük, hogy hozzájáruljon a marosszéki székelyek öntudatra ébresztéséhez.
 
2010.04.25. A Magyar Köztársaságban lezajlottak az országgyűlési választások második fordulói is, aminek eredményképpen a nemzeti oldalt képviselő Jobbik szép eredményt ért el: 47 képviselőt tudott bejuttatni a törvényhozásba, köztük a HVIM elnökét, Zagyva Gy. Gyulát is, de számos képviselő rendelkezik Vármegyés múlttal, kapcsolattal.
 
2010. 05. 01. Május 1-jén ismét a nőket hívta az utcára a HVIM, hogy édesanyákkal, egyedül maradt feleségekkel együtt követeljük a politikai foglyok szabadon bocsátását! A figyelem felkető demonstráción több ezren vettek részt.
 
2010. 05. 04. A HVIM erdélyi tagjai létrehozták a veddmagad56@gmail.com drótpostacímet, amelyen jogaikban sértett nemzettársaik bejelenthetik a magyarellenes atrocitásokat, fotókat, videókat, beszámolókat, közéleti eseményeket tehetnek közzé, amelyet a vármegyések továbbítanának a médiának és az emberi jogi szerveknek.
 
2010. 05. 08 A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezésében kezdetét vette a Sebő Ödön emléktúra. Voltak akik, vonattal és voltak, akik autóval érkeztek meg a szálláshelyre, amely az ezeréves határmellet helyezkedett el és a Rákóczi Panzió nevet viselte.
 
2010. 05. 19. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom intézett levelet Isten szolgáihoz, hogy szerte a Kárpát-medencében megszólalhassanak a harangok legfájdalmasabb nemzeti tragédiánk emlékére. Nekünk hívőknek pedig imádkoznunk, áldoznunk kell nemzetünk felemelkedéséért, boldogságáért.
 
2010. 05. 23. Josué Estebanez ma 26 éves, 24 volt amikor egyedül kellett az életéért küzdenie egy tömeges, több mint 50 főből álló szélsőséges ANTIFA csürhe támadása ellen, akik megakarták őt lincselni. 6 antifa sérült meg, egy pedig meghalt, de Josué életben maradt. 26 évet kapott mert megvédte magát. A HVIM szolidaritási tüntetést szervez a spanyol politikai fogoly melletti kiállásképp, „Az önédelem alapjog” címmel.
 
2010. 05. 04. Mozgalmunk budapesti elnöke Incze Béla a frissen megalakult szigetszentmiklósi HVIM megemlékezésén szólalt fel, több száz helyi hazafi előtt. A fővárosi tagszervezet vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy minden nemzeti embernek kötelessége, hogy környezetét felvilágosítsa a trianoni tragédiával kapcsolatban.
 
Mozgalmunk kőszegi tagszervezete megtartotta első Trianon emléktúráját, melyen több tucat emlékezni vágyó hazafi vett részt.
 
2010. 06. 05. A HVIM immáron tizedik alkalommal rendezte meg szokásos megemlékező felvonulását, amelyen a trianoni utódállamok nagykövetsége elé vonultak a hazafiak. A tizedik alkalom azért is volt különleges, mert a menet előtt nagyszabású koncertsorozatot is rendezett a Nemzeti Rock Egylet. A felvonuláson és az előtte lévő emlékkoncerteken legalább 4-5000 hazafi vett részt.
 
Ugyanezen a napon tartotta meg Mozgalmunk a közgyűlését és döntött számos dologról:
 
- A Mozgalom vezetőségének összetétele:
 
Zagyva György Gyula - tiszteletbeli elnök
Toroczkai László - elnök
Lokodi Ferenc - alelnök
Turner Gábor - alelnök
Elnökségi tagok: Bedécs László, Incze Béla, Kónyi-Kiss Domonkos, Kótai Barnabás, Kürti Zoltán, Magvasi Adrián
 
- A HVIM szóvivője: Kemenár Anna (leánykori nevén Ruszthi Anna).
 
- Hivatalos köszöntése Mozgalmunknak, a sajátos kézfogás után: "Fel a győzelemre!" Ennek használata nem kötelező, de vármegyések között ajánlott.
 
- 2010.06.06. Délután Londonban is összegyűltek azok a magyarok, akiknek fáj Trianon. A délután 2-kor kezdődő megmozdulás helyszíne a Parlaiament Square volt, közvetlenül az angol parlament, és a Big Ben mellett.
 
-2010.07.07-én került sor az V. Turulfesztiválra Tatabányán, amely ezúttal is sikerrel zárult.
 
-2010.07.09-10. Megrendezésre került a II. Székely Sziget, Kézdivásárhelyen, Fortyogó-fürdőn. Fellépők: Napvágás, Role, FankaDeli, Romantikus Erőszak, Fejbőr, Titkolt Ellenállás, H-599, Palmetta, OI-kor, Moby Dick, Magozott Cseresznye.
 
Számos előadást is meghallgathattak a résztvevők, de nem volt hiány a néptáncos, népi kultúra őrzését szolgáló programokból sem.
 
A kiváló szervezésben az erdélyi vármegyések bizonyítottak. A rendezvény főszervezője Szőcs Zoltán, a kézdivásárhelyi HVIM elnöke volt.
 
A rendőrségi is titkosszolgálati nyomás is tetten érhető volt. Toroczkai Lászlót a gúnyhatáron több órán keresztül vegzálták, Zagyva Gy. Gyulát és Szávay István országgyűlési képviselőket sem akarták csak úgy átengedni a "határon".A projekt története

Itt írhatja le projektjének történetét, mi vezérelte Önt abban, hogy megvalósítsa. Érdemes megemlíteni a fontos mérföldköveket, és köszönetet mondani azoknak az embereknek, akik részt vettek a megvalósításban.