Mert a jövőnk a legfontosabb...

A HVIM balassagyarmati szervezete is részt vett a Hazatérés Templomában rendezett Nemzeti Gyermekkarácsonyon. 

A Hazatérés Temploma ismét gyermekzsivajtól volt hangos, hiszen a legkisebbeket a HVIM most sem hagyta cserben. A kicsiket a meseolvasás és közös karácsonyfa dísz készítés is várta. Ezen kívül ünnepi énekeket is tanulhattak nemzetünk legifjabb tagjai. A nap végén a legszebb díszeket díjazták, de senki nem maradt ajándékok nélkül. A fenyőt pedig legapróbb kezek tették az ünnep koronájává.  Az alábbi linken megtekinthető a Szent Korona Rádió álltal készített összefoglaló videó:  www.szentkoronaradio.com/belfold/2012_12_18_legszebb-magyar-ellenallas-boseges-gyermekaldas-lezajlott-a-negyedik-nemzeti-gyer 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Nógrád-megyei Vármegyések Szentlászlón

 

 

November 24.-én a HVIM képviselte hazánkat a Horvátország-i Szentlászlón. Ezen a napon a Horvát Tiszta Szabadság Párt(HCSP) és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom(HVIM) tagjai együtt tartottak megemlékezést a Szentlászlóiakkal, az 1000 éves magyar falu elestének emlékére. 1991 Novemberében a több hetes kegyetlen harcok után a hatalmas túlerőben lévő rác hadsereg elfoglalta a porig bombázott 1500 fős kis közösséget. A napi 5000 belövés sebeit máig hordozza az egyébként, azóta, újjáépített falu. 

Bár ezt a tankönyvekben nem tanítják, de a Szentlászló-i küzdelem a jelképe a horvát-magyar összefogásnak a bolsevista elnyomókkal szemben. A HVIM egy 50 fős busszal és 3 személyautóval érkezett a megemlékezésre.Külön megtiszteltetés volt,  hogy Dér Zsolt is velünk tartott utunkon, aki a harcok idején önkéntesként csatlakozott a horvát nemzeti gárdához hogy  jó hírét vigye a magyar harcosoknak. 

A falu határában csatlakozott hozzánk a meghívó HCSP tagjai, így mint egy 200 fővel vonultunk be Szentlászló főterére, magyar horvát és persze Vármegyés lobogók alatt. 

A megemlékezésen beszédet mondott Bocka Szilvia helyi polgármesterasszony, Mihalik István a horvát hadsereg nyugalmazott tábornoka, Kocsis László a Szentlászlói csapatok alparancsnoka, Dér Zsolt, FranoCirko a HCSP ifjúsági tagozatának vezetője, Josip Miljak a HCSP elnöke, Toroczkai László mozgalmunk elnöke és nem utolsó sorban Zagyva György Gyula a HVIM alelnöke. A műsort a helyi általános iskola diákjainak horvát és magyar nyelven előadott dalai színesítették. Megható volt,ahogy a helyi asszonyok könnybelábadt szemmel köszönték meg a látogatásunkat és együttérzésünket. Ezután a helyi kultúrházban kisebb vendégséget rendeztek a tiszteletünkre,ahol is Bocka Szilvia polgármester asszony kért egy Vármegyés zászlót ami most már ott lengedezik Szentlászlón is. 

 Ezúton is nagyon köszönjük a Szentlászlóiaknak a szíves vendéglátást! Mihalik István, akit a háború alatt „csak” Horty-nak hívtak katonái röviden összefoglalta nekünk az ostrom utolsó négy napját a ma is álló lakóház előtt, ami akkor a katonai parancsnokságnak adott helyet. 

Aztán elkalauzolt minket a Vukovár-i hősi temetőbe ahol a több száz hősi halált halt áldozat nyughelye található. A tömegsírokból előkerültek között 6 hónapos volt a legfiatalabb és 102 éves a legöregebb áldozat. Ezután megtekintettük az Ovcsara-i emlékhelyet ahol a csetnikek mezőgazdasági hangárt alakítottak át koncentrációs táborrá.A vukovári kórházból ide toloncolt 263 áldozatot több hetes kegyetlen kínzás után a közeli termőföldön egy gödörbe lövöldözték.Az ő emlékükre kialakított emlékhely minden egyes momentuma a szerencsétlen áldozatokat jelképezi. Magyarországnak van mit tanulnia a horvátoktól a példás megemlékezésről. Ez a háborúban megnyomorodott ország méltó mementókat állított a rengeteg elesett horvát és magyar áldozatnak. 

Hazafelé még tettünk egy esti sétát Eszék szép óvárosában, természetesen a lelkes horvát rendőri szervek kíséretében, akik egyébként egész utunkon elkísértek villogó rendőrautóval felvezetve buszunkat. 

De talán nem is volt ez annyira hátrány tekintve, hogy sok szerb településen is áthaladtunk, és mint tudjuk, a rác mocskok nem riadnak vissza semmilyen eszköztől sem ha horvátról vagy magyarról van szó.

Végezetül mozgalmunk elnöke,Toroczkai László egy gondolata a Szentlászlói megemlékezésről: "Továbbvisszük Zrínyi Miklós örökségét, és hirdetjük a magyar-horvát testvériséget. Ahogy egykor a török, majd a szerb soviniszta hódítók ellen is össze tudtunk fogni, úgy kell a jövőben együtt küzdenie a függetlenségéért a szabad Horvátországnak és Magyarországnak a globalizálódó világban és azon belül az egyes tagállamok szuverenitását egyre inkább korlátozó Európai Unióban is. Javaslom ezért, hogy Frano Čirko ötletéből teremtsünk hagyományt, és minden év novemberében rendezzünk közös felvonulást (Kórógyról indulva, a szerb Palacsán keresztül Szentlászlóra, mintegy 5 kilométeres útvonalon), amellyel tisztelgünk Szentlászló és a környék hős védői előtt, valamint hirdetjük a horvát-magyar szövetséget.Nyílvánvalóan az ellenséges titkosszolgálatok dolgozni fognak azon, hogy ezt a horvát-magyar szövetséget megbontsák, de nekünk nem kell velük törődni. Elég, ha a szentlászlói hősök példamutatására gondolunk."

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
 
 
NEM menekültek!
 
   Hogy megőrizzük higgadtságunkat vegyük sorba a híreket majd a tényeket. Egy, a  Gyarmati Hírek szeptemberi számában megjelent cikkre, szeretnénk reagálni, illetve inkább pontosítani az abban leírtakat. Az országos médiában már sokat olvashattunk a szegény bevándorlók sanyarú sorsáról, a helyi híradásokból pedig megtudhattuk, városunk vezetői mennyire szem előtt tartják a városlakók érdekeit, a város közbiztonságát, jó hírnevét, és ezért természetesen mindent meg is tesznek. De az ezeket alátámasztó tények, apró csúsztatásokkal, minden említett hírközlésben folyamatosan elferdítésre, finomításra kerülnek.
   Igen, a jó ízlésű városi polgár aligha boldog hogy Balassagyarmat az idegenszálló problémája miatt került vezető helyre az országos médiában. De talán nem ott van a gond, hogy néhány elkötelezett, a városért tenni akaró ember összefogott,és felszínre hozta a problémát, hanem ott hogy egyáltalán erről a dologról beszélnünk kell. Arról hogy hogyan bolygatták fel egy kisváros életét néhány magasabb szintről jövő paranccsal. Hogy a Rózsadombról eldöntötték, hogy hol legyen Harlem. Mert már gettó lettünk. Már nem megy többé az a 18éves fiatalember a sörfesztiválra, mert késsel kértek tőle aprópénzt, már nem megy fényes nappal a töltésre futni az a fiatal lány, mert ő csak kocogni szeret és nem menekülni.
   A politikai erők eldöntötték, hogy a debreceni szálló nyílt részlegét hozzák ebbe a porfészekbe. Debrecen nem zárt be teljesen, mert bizonyára a fejpénzre ott is szükség van, de ott most őrzött, kontrollált keretek között élnek a bevándorlók, mint anno itt Balassagyarmaton. De mindenféle ensz és eu jogszabályok miatt nem sérülhetnek szegény határsértők jogai emiatt az országban kell egy nyílt idegenszálló is ahol jöhetnek, mehetnek kedvükre. És az országban az egyetlen ilyen, jelenleg itt található Balassagyarmat szívében.
   Érdekes, a városvezetés mélyen hallgatott a problémákról, nem verték nagydobra a néhány elégedetlenkedő kereskedő és városi polgár bejelentését a garázda cselekményekről. Csendben küldtek egy jogszabály módosító felterjesztést a parlamentbe, mert tudták, hogy a jelenlegi országvezetés nem fog szembemenni a nagyhatalmakkal egy ilyen kisváros vezetése kedvéért, még ha kormánypárti is az. Minden lakossági fórum hetekkel előre be van harangozva. Érdekes módon most öt nap alatt össze lett rántva egy, „a menekültszálló egy éves működése” címszóval, két nappal megelőzve az Augusztus 2.-i tüntetést. Itt többek között a megyei rendőrfőkapitánytól megtudhattuk, hogy a bűnügyi statisztikákban mennyire jó helyen áll városunk. Azóta leváltották a megyei rendőrfőkapitányt és Balassagyarmat rendőrkapitányát is. Azt hiszem a rendőrség hitelességéről itt ennyi elég.
   A cikkben említett internetes közösségi fórumon, a lakossági fórumon, a hvg.hu-n és magán a tüntetésen is többször elhangzott, hogy a tüntetés és az aláírásgyűjtés szervezése nem egy hazudozó kamaszlány miatt kezdődött. De sajnos ugye, mint tudjuk nincs annál rosszabb, ha a tudatlanság szorgalommal is párosul, egyes médiumok még mindig azt hangoztatják, hogy egy tévedés miatt van csak felháborodva egy egész város.
   Az is téves kijelentés hogy Zagyva György Gyula szerint tartózkodnának jogsértő módon az országban ezek a bevándorlók. Nem. A lakossági fórumon elhangzott, hogy a menekült és menekültszálló elnevezések helytelenek, mivel a szálló lakói jelenleg összesen 10 ország szülöttei, de ezek közül jelenleg csak egy országban van háborús körülmény. Tehát mint a fórumon azt Dr. Kiss Attila a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal országos főigazgató helyettese elmondta: a szálló lakói jogsértő módon az országba került személyek.
   Arról hogy ezek az emberek mennyire nem akartak ide kerülni csak annyit, hogy fejenként kb.: 1200 eurót kell kifizetniük az embercsempészeknek hogy az országba  juttassák őket. Ezt a fórumon Dr. Kiss Attila szintén megerősítette.
   Az említett cikkben is, és Medvácz Lajos polgármester úr által, a lakossági fórumon is összehasonlításra került a városi börtön és az idegenszálló. Ez teljesen abszurd. A börtönben büntetésüket töltők rácsok mögött bezárva élnek. A kapun csak akkor kerülnek kívül, ha jogos büntetésüket letöltötték. Az idegenszálló, személyazonossággal nem rendelkező lakói, éjjel nappal jöhetnek mehetnek mindenféle kontroll nélkül. A rabok megdolgoznak a napi kosztért, a bevándorlóknál a gondnok sepri a járdát, de ha véletlenül a plazmatévé kirepül az ablakon így is kapnak másikat.
   Végezetül: természetesen senki nem állítja, hogy az idegenszálló minden lakója bűnöző, bár már az országba kerülésük módja is a btk.-ba ütközik, de amíg személyazonosság nélkül, mindenféle orvosi papírok nélkül, a büntethetetlenség tudatával éjjel nappal ki-be járhatnak addig nem szabad különbséget tenni köztük. Ők a liberalizmust jönnek keresni ide. Azért jönnek, amiért otthon esetleg levágják a kezüket.

   Balassagyarmat békés város. Mindannyiunk örömére. Ezt a nyugalmat veszíthetjük el-mert a gyűlölet kopogtat az ajtónkon. Beengedjük?   

                                                                                        

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                               Nyílt levelünk a Gyarmati TV szerkesztőségéhez:

Tisztelt Házy Attila ügyvezető igazgató úr!

 

Önöknek, mint a televíziós média balassagyarmati képviselőinek mond valamit az a kifejezés hogy: „korrekt pártatlan hírszolgáltatás”?

 

Az elmúlt hetek híradásait áttekintve, véleményünk szerint NEM!

 

Nem mennénk vissza nagyon az időben, mert felesleges.

 

Alig több mint egy hónapja volt a városban egy viharos gyorsasággal megszervezett nyílt lakossági fórum, melyen 70 fő gyarmati lakos jelent meg. Ebből a számból is az következik, hogy nem egy alig pár embert érintő probléma került itt megvitatásra. A fórum 2.5 óra tömény beszélgetésből állt, rengeteg minden elhangzott. Önök ebből leadtak a tv-ben egy 20 perces műsort, ebből is kb. 10 perc csak a polgármester úr köszöntője volt. A többi? Nem fért bele a műsoridőbe? A kéthetente leadott 1órás híradó és a 10 hirdetés közé? Az amúgy is rövid lejátszás szerkesztése, cenzúrája kinek az utasítása szerint történt? Vagy önök döntik el, hogy a 8-10 felszólaló közül melyik kettőt mutatják? Érdekes módon a „válasz” adó egyenruhás urak mind belefértek a műsoridőbe. Azt már ne is részletezzük, hogy az akkor itt badarságokat összehordó megyei rendőrkapitányt már idő közben leváltották. De önök tartották annyira korrektnek a válaszait, hogy bekerüljön a műsorba. Akik a valós problémákról beszéltek azok már sok időt elvettek volna a végtelenül ismétlődő reklámújságtól? Önöknek ez a híradás?

 

A fórumot két nappal követte egy utcai demonstráció. Itt bebizonyítva, hogy nem is vagyunk mi annyira birka nép, több ember megjelent, mint pl. az Augusztus 20.-i utcabálon. A megjelent 500 fő nem lebecsülendő dolog balassagyarmati viszonylatban. Önöknek ismét sikerült egy 45 perces eseményt összefoglalni 5 percben. Gratulálunk, ebből a tv néző biztos mindent megtudott, ami érdekelte volna. Ismét tanúbizonyságát tették, hogy a részletes és korrekt tájékoztatás a feladatuk.

 

Tegnap az önök reklámújsága alatti szalagcímben egy büntetőeljárást maga után vonó garázdaságról olvashattunk. Mennyire érdekes! Eddig nem történt Balassagyarmaton bűnelkövetés? Vagy ezután mindegyik benne lesz a tv-ben? Csak remélni merjük, hogy nem manipulációból került ki ez a hír. Mint ahogy a minapi adásuk sem manipuláció mikor fordított sorrendben közölték le a felvételeket a tüntetésről, az azt megelőző lakossági fórumról és az alpolgármester úr nyilatkozatáról.

 

Nagyon szomorú dolog lenne, ha még egy ilyen kisvárosban is, mint a miénk, a politika és a városvezetés irányítaná a médiát, maguk hasznára ferdítve az igazságot, szembemenve a rájuk nézve szomorú tényekkel, a valósággal. Nyílt levelünkben kérjük, önöket nyugtassanak meg minket és egyben a város tévénéző lakóit, hogy ez nem így van. Felvállalva ezzel, hogy önök a felelősök minden a Gyarmati TV-ben leadott műsor korrekt szerkesztéséért, politikai és pénzügyi hátterű utasításokat nélkülöző cenzúrájáért. Az emberek azért nyögik ki a sárga csekket, azért kapcsolják be a tv-t, hogy városunk történéseiről hitelesen tájékozódjanak. A megjátszott agyoncenzúrázott valóságsókat hadjuk meg az idegen kézben lévő kereskedelmi tévéknek.

 

Tisztelettel:

 

Horváth Gábor

Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Balassagyarmat

 

2012.09.06.

Balassagyarmat

 

Értesül: Balassagyarmat város lakói

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

A balassagyarmati bevándorlók helyi szemmel

A minap jelent meg a hvg.hu-n Zubor Zalán mesebeli cikke a Magyarországon élősködő bevándorlók tragikus sorsáról, amely írás ismét bebizonyította mennyire hiteles és pártatlan a magyar sajtó.Mivel tisztában vagyunk az említett sajtóorgánum korrektségével, mi magunk adtunk ki egy kisebb helyreigazítást.

hvg: „Akár egy évig is tartó fogság után kerülnek a Magyarországra érkező menekültek a balassagyarmati menekülttáborba”

Igazság:  Ezek az idegenek jogsértő módon az országba került bevándorlók, tehát nem menekültek. Emiatt a pontos megnevezés is balassagyarmati közösségi szállás, nem pedig menekülttábor.

hvg: „Kívülről szépen felújították az épületet, belül, ahol senki nem láthatja, viszont omladoznak a falak-mondta a hvg.hu-nakSammarRahmani.” „Az otthonba csak annak lakói és alkalmazottjai mehetnek be, érdeklődők és újságírók előtt zárva tartják. SammarRahmani szerint azért, mert el akarják titkolni a szobák leromlott állapotát.

Igazság: Az épület kívül-belül teljesen fel lett újítva, több hálószoba, osztályterem, ill. játszószoba is áll a lakók rendelkezésére. Erről Zagyva György Gyula tudott tájékoztatás adni számunkra, aki élt országgyűlési képviselői jogaival és bejutott az épületbe. Aki éjjel elhalad az épület előtt, láthatja hogy a folyosókon mindig megy a világítás, spórolásnak nyoma sincs. A kerítésre több parabola antenna is fel van szerelve, hogy minden igényét kielégíthessék a tv-t bámuló szegény bevándorlónak. A plazma tv-k száma nem ismert, azt minden esetre tudjuk hogy egy veszekedés során az egyiket kidobták az emeleti ablakból az utcára. Meglátásunk szerint,  éppen ezt a pofátlan fényűzést szeretnék eltitkolni,  az adókba beleszakadó magyar dolgozó ember elől.

hvg: „A biztonsági őrökkel őrzött épületből a lakók csak napközben mehetnek el, estére vissza kell érniük.”

Igazság: Az intézmény házirendje  szerint a lakók este 22 óra után nem hagyhadják el a szállót, de ha időben nem érnek vissza, semmilyen szankció nem foganasítható velük szemben. De még ha be is tartanák se mennénk vele semmire, mert pl.: az egyik bevásárlóközpontban is délután 17 órakor csináltak tömegverekedést.

hvg: „tavasz óta az otthon lakói csak pénzért kapnak orvosi ellátást, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy egyáltalán nem kaphatnak kezelést, mivel pénzt legfeljebb más országokban élő rokonaiktól, ismerőseiktől kaphatnak, anyagi támogatásban nem részesülnek és munkát sem tudnak vállalni.”

Igazság: A bevándorlók közül többen állnak pszichiátriai kezelés alatt, persze jöhetnek-mehetnek a félőrültek is az utcán. A kórházban is többen fekszenek közülük, ki tudja milyen betegségekkel. Mentalitásukra jellemző hogy nemrégiben a város közepéről vittek vissza a rendőrök egy betegágyat, mert jó mókának tartották a majmok,  hogy egymást tologassák a főutcán. Ha pedig annyira szeretnének dolgozni akkor nem a fehér portásnak kellene a járdát sepreni minden hajnalban a szálló körül.

hvg: „Látogatásunkkor többen panaszkodtak kezelésre szoruló fogászati problémákra”

Igazság: Balassagyarmat legelismertebb, legkeresettebb fogásza-szájsebésze kezeli őket.

hvg: „Nagyon rossz itt-mondta odaérkezésünkkor a balassagyarmati menekültszálláson élő, magyarul folyékonyan beszélő iráni férfi. Hiába próbálnak a szociális munkások segíteni, ha nem kapnak pénzt orvosi ellátásra vagy rendes ételre.”

Igazság: Ha olyan rossz itt akkor a kedves iráni férfinek,  hogyan volt ideje ennyire elsajátítani a magyar nyelvet?! A lakóknak a helyi börtönben főznek, de onnan még nem hallottunk olyat mint az idegenszállóról hogy falhoz csapják a felszolgált ételt, vagy kiöntik a földre másikat követelve, amit meg is kapnak.

hvg: „Kováts András, a balassagyarmati szálláson is tevékenykedő Menedék Egyesület igazgatója a hvg.hu-nak azt mondta: a nógrádi kisváros kb.: 100 fős szállásán jelenleg 65 személy tartózkodik.

Igazság: Az intézmény igazgatónője szerint,  82 fő él a szállón.

hvg: „A lakók nagy része háborús zónából menekült el, sokan közülük üldözött kissebséghez tartoznak”

Igazság: A bevándorlók kb.:10 országból érkeztek,amiből jó ha egyben zajlik háború.

hvg: „Ideiglenes elhelyezést biztosító befogadott státuszt azok kapják, akik hazájukban halálbüntetésnek, kínzásnak, kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmódnak vagy büntetésnek lennének kitéve, mégsem jogosultak menekültségre.”

Igazság:Miért is jár nekik otthon az említett bánásmód? Mert ezek bűnözők! És pontosan azért jönnek ide hogy itt büntetlenül folytathassák gátlástalan garázda életmódjukat! Az arab országokban ha más nőjét megérintik levágják a kezüket! Még súlyosabb tettekért kövezés,akasztás, dögkút jár! Sajnos azt kell mondjuk,hozzánk jönnek liberalizálódni. Mert itt szerintük, és az eu szerint megtehetik. De mi nem hagyjuk ezt!

hvg: „Ahvg.hu-nak válaszoló menekültek mind azt mondták:csalódottak abban, ahogy Magyarországon, egy eu - tagállamban bánnak velük.”

Igazság: Hát mi is nagyon csalódottak vagyunk, hogy hogyan bánnak a jogsértő módon az országba került, bűnöző, kultúrálatlan csürhével. Mi nem így tennénk! És nem is fogjuk hagyni hogy ez továbbra is így működjön. Egy közismert bűnözőt idézve: „Tessék, el lehet innen menni!”

hvg: „Amikor német újságírók jártak a táborban, nem akarták elhinni, milyen állapotok uralkodnak itt-mondta az afgán SammarRahmai. Akkor például hetek óta nem kaptunk borotvát, venni pedig nem tudunk semmit-mondta.”

Igazság: A szálló lakói mindent megkapnak, az utolsó tampontól, a papír zsebkendőn át, a tisztálkodási eszközökig, a napi háromszori étkezés mellett, mindent. Semmire sem kell költeniük.

hvg: „A lakókat az akadozóés hiányos ellátás miatt súlyosan érinti, hogy pénzt egyáltalán nem kapnak. Ott jártunkkor volt, aki ugyanazt az egy pólót, nadrágot és pár szandált viselte, amivel Afganisztánból jött el, mivel nem volt pénze új ruhára.”

Igazság: Csak meg kell nézni őket az utcán. A legdivatosabb, márkás ruhákban járnak. Szinte folyamatosan telefonálnak, a legnagyobb telefonos boltba nem tudunk úgy bemenni hogy ne legyen ott egy kettő közülük. A legmenőbb helyre járnak le szórakozni, a boltokban gyakran vásárolnak márkás italokat. Miből?? A pesti buszon a rendőrök megfogtak egy balassagyarmati szállón élő bevándorlót, kokainnal és több mint 100.000 Ft-al a zsebében! Miből??

hvg: „Decemberben a hírlapok egy menekültek által, magyarok ellen elkövetett támadásról számoltak be, igazi felzúdulást azonban egy később hamisnak bizonyuló vád váltott ki. Júliusban egy 16 éves lány azt állította, az otthon egyik lakója megerőszakolta, később viszont bevallotta, hazudott, és a történetet csak azért találta ki, hogy megmagyarázza, miért nem ment napokig haza. Mire a hazugságra fény derült, eluralkodott a városban az idegenellenes közhangulat, az egyik közösségi portálon Polgári összefogás a balassagyarmati idegenszálló ellen nevű csoport alakult”

Igazság: A kedves cikkíró a valós esetet miért nem részletezte? Hogy esernyővel és törött üveggel vágták meg a bevándorlók egy vétlen magyar fiatalember arcát? És ez már nagyon sok helyen elhangzott hogy NEM egy pletyka miatt rettegnek az emberek Balassagyarmaton, és NEM is emiatt alakult a polgári összefogás. Hanem a rengeteg megtörtént eset miatt! Visszatérve a hazudozó lány történetére: megint csak hogyan és miből történhet hogy az idegenszálló lakói napokig dorbézolhatnak fiatal lányokkal egy vidéki házban?! Nem keresi őket senki? Honnan van a pénz, a kábítószer?

hvg: „Augusztus másodikán egy újabb tüntetést rendeztek a menekültotthon ellen.

Igazság: Egyenlőre még csak egy demonstráció volt a balassagyarmati idegenszálló ellen.

hvg: „Ezúttal a Jobbik karolta fel az otthon bezárására indított mozgalmat, Zagyva György Gyula országgyűlési képviselő beszédében angol tolmács segítségével azt üzente a menekülteknek, tekintsék kezdetnek a demonstrációt, mert ezt a helyzetet polgári ellenállás nélkül nem lehet megoldani.”

Igazság: A Jobbik szóba sem került. Zagyva György Gyula mint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnöke vett részt a demonstráción, és az azt 2 nappal megelőző nyílt lakossági fórumon. A szálló lakóival pedig feltételes módban lett közölve a további demonstrálás és ellenállás, ha továbbra sem tudnak civilizáltan, európai módon együtt élni az őket befogadókkal.

Na csak ennyit hazudtak ismét a szemünkbe…

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tüntettünk Balassagyarmaton a menekültszálló bezárásáért

/2012-08-03, Helyi hírek /

Miközben a balassagyarmati és környékbeli polgárok az együttélés alapvető szabályaira hívták fel a bevándorlók figyelmét, addig ők a ,,Basszátok meg az országotokat!" és hasonló dolgokat kiabáltak ki az épületből. Végül a rendőrségnek kellett megfékeznie a magukból kivetkőzött idegeneket, akik ki akartak rontani az épületből.

"Polgári összefogás a balassagyarmati idegenszálló ellen" nevű Facebook csoport nevében Horváth Gábor a helyszínen beszélt a csoport létrejöttének okairól, majd összefoglalta a lakossági fórumon elhangzottakat. Megkérte a jelenlévőket, magatartásukkal is hívják fel a figyelmet „a köztünk és a jelenleg még bentlakók közötti óriási kulturális szakadékra!”. Elmondta, eddig 1700 aláírást gyűjtöttek össze a szálló bezárásért, az íveket a Nógrád megyei település polgármesterének adják majd át.

undefined

Nándori László, egy civil felszólaló beszédében összefoglalta miért elégedetlenek a balassagyarmatiak. - Sötétedés után nem mernek az emberek az utcára menni. Miközben a szálló lakói „az ételt, amit a Közösségi Szálláson kapnak leköpik és falhoz vágják”, közben több magyar család éhezik. Az idegenek szemtelenül leszólítják a lányokat, nőket, belekötnek a vendégekbe a szórakozóhelyeken. Történt olyan eset is amikor szembeköptek egy bolti pénztárost, aki nem tudott pénzt váltani, minek következtében a hölgy súlyos, hazánkban nem honos, fertőző betegséget kapott el. Az elkövetőt „természetesen” nem marasztalták el tettéért. Végül kijelentette: a legbátrabb város lakói nem fognak rettegni saját hazájukban.

undefined

A demonstráció harmadik szónoka a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnökeként Zagyva György Gyula volt, aki - szintén a szervezők kérésére - azon a keddi fórumon is részt vett, amelyet a város vezetése hívott össze az ügyben. Beszédében összefoglalta a lakossági fórumon elhangzottakat a valóság tükrében.

undefined

Hangsúlyozta, - nem emigránsokról van szó, a szálláson élők valamennyien jogsértően tartózkodnak Magyarországon, és - mint mondta - azért jönnek ide, mert nem tudják betartani a saját államuk törvényeit, vallási előírásait. A 82 főből, 2 fő származik ismereteink szerint háború sújtotta országból. A szálló működése óta ( 2011. június) több, mint 300 határsértő járt szabadon ki-be, és használta ingyen szállodaként az adófizetők pénzéből fenntartott intézményt, -mondta.

Megemlítette, hogy ő a szervezők megkeresésére érkezett, holott a városnak van kormánypárti országgyűlési képviselője is, Balla Mihály személyében, s neki volna feladata a polgárok ügyét képviselni. A jelenlévők Balla képviselő úr nevének hallatára füttyögve nemtetszésüket fejezték ki. Információink szerint Balla a korábbi lakossági fórum megjegyzést tett Zagyvának, arra vonatkozóan, hogy ő (mármint Zagyva) mit keres itt. Erre az egyébként egri Zagyva György azt felelte, hogy ,,ha ti nem csináltok semmit, akkor kénytelen vagyok jönni, én az emberek szolgálatára jelentkeztem". (Balla munkásságáról bővebben ITT)

Zagyva György Gyula megszólította a szállás lakóit is. Angol tolmácsot hívott a színpadra, így közölte a külföldiekkel is, hogy miért vannak most itt. A tolmács közvetítette a lakók felé azokat a nem kívánatos megnyilvánulásokat, amelyek felháborodást keltenek a rendszerető honpolgárokban. A szálló lakói a demonstráció megkezdésétől az ablakokban ültek, kameráztak, kiabáltak és mutogattak a tömeg felé. Jól tükrözi a befogadó ország felé mutatott „tiszteletüket” egy mondatuk: „Basszátok meg az országotokat!” .

undefined

A helyi rendőrség 8 fővel kívánta biztosítani a helyszínt, erősítést a megyétől nem kértek, mégis kaptak. Balassagyarmaton korábban nem látott rendőri erők biztosították a figyelemfelhívó rendezvényt. Az MTI tudósítása szerint nem volt rendbontás, azonban ez nem igaz. A készenlétiek közül 10 főt az idegen csürhével szemben kellett bevetni, ugyanis ki akartak törni az épületből, hogy rárontsanak a magyarokra.

A tüntetés résztvevőinek Zagyva elmondta: "kezdetnek" tekintsék ezt a demonstrációt, mert ezt a helyzetet "polgári ellenállás nélkül nem lehet megoldani". Az is lehet, hogy pár embernek oda kell majd láncolnia magát a bejárathoz. Nem riadunk vissza a drasztikusabb megoldásoktól sem! - mondta a radikális képviselő.

undefined

A demonstráció zavartalanul zajlott le, a megjelent több száz fő példát mutatott rendből és fegyelemből az idegeneknek. A rendezvény után a helyszínen újabb aláírásokkal bizonyították elégedetlenségüket a polgárok.

/palocbetyar.com nyomán/

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Palóc Vármegyések a Csókakői Horthy- szobor avatásán.

                                                       További képek itt.

Mind a gyarmatiak mind a salgótarjáni vármegyések is képviselték Nógrád megyét ezen a történelmi pillanaton. Egy hosszú autóút után örömmel és erővel töltötte el a szívünket, hogy a festői környezetben mi is részesei lehettünk a pillanatnak amikor egy újabb apró kis lépéssel közelebb kerültünk a becsületes és élhetőbb jövőhöz. Ahol helyén kezelik a vitézi tetteket és nem az ármányt és hazaárulást ünneplik.

 

Délelőtt 10 órától kezdődtek a programok: a Magyar Nemzeti Gárda, a HVIM, huszárok, hagyományőrzők, Fejér Szövetség és a Vértesalja Gyermekei együttesen vonultak fel a vár alatti térre a templomtól katonásan, fegyelmezetten, majd onnantól zenei, kulturális programok vették kezdetét állandó vásár mellett. A kezdetben csak 100-120 fős látogató jelent meg, de a 4 órakor kezdődő avatásra már több, mint ezerre duzzadt a létszám.

A szoboravatón - mások mellett - beszédet mondott Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetője, aki kiemelte, hogy nem elég szobrot emelni Horthynak, hanem tovább kell vinni azt a politikát, amit ő folytatott, és nekünk is követelni kell a revíziót, zászlónkra kell tűzni a "nem, nem, soha" és "mindent vissza" jelszavakat. A HVIM felvállalta a harcot, és továbbvisszük Horthy revíziós politikáját - fejtette ki Toroczkai.

Hegedűs Lóránt református lelkész ostorozta az egyházak vezetőit is, hogy Trianon alkalmából még a harangot sem merték meghúzni. Majd Kalló József csákberényi katolikus pap áldást mondott az egybegyűltekre.

Molnár V. József szívbe markoló történeteit osztotta meg, amit a Gyimesekben szerzett, és amikkel alátámasztotta, hogy Horthy Miklós szakrális vezetője volt a magyarságnak, sőt, az összes népnek a Kárpát-medencében. Elmesélte, hogy találkozott olyan románnal, aki Horthy-bakája volt és királyként tisztelte a kormányzót.

 

Nekünk nógrádi hazafiaknak is erőt ad egy ilyen rendezvény, hogy építkezni kell bármilyen szembeszélben is. Meg lehet és meg is kell találni saját környezetünkben is az erre nyitott településeket akik mernek is tenni nem csak beszélni a megmaradásért.

(sajnálatos módon,a szobor avatása óta mocskos kommunista ill. zsidók már kétszer is próbálkoztak az emlékművet meggyalázni,de a helyszinen őrkodő gárdisták esküjükhöz méltón tették a dolgukat)

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Immáron szabadlábon védekezhet a hatalom terrorja ellen Incze Béla, aki két hétig volt foglya az emberrabló rezsimnek.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnökségi tagja  jól van, és köszöni mindenkinek a támogatást, bíztatást, minden nemű segítséget.

Toroczkai László a legnagyobb közösségi portálon jegyzett közleménye:

A kitartás és kiállás meghozta az eredményét! Incze Béla hamarosan szabadul a börtönből, elfogadták a fellebbezést. Köszönet ezért elsősorban Zagyva Gyulának, aki minden nap ostromolta az ügyészséget és a BV-t, valamint Gaudi-Nagy Tamásnak és jogvédő csapatának, Bertha Szilvia jobbikos országgyűlési képviselőnek és mindenkinek, aki tüntetett Béláért.

/Deres.tv/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vármegyések kérdezték fel Gyurcsányt Szécsényben

 
Lassan helyükre kerülnek a dolgok. Gyurcsány Ferenc a 8. számú Italboltban tartott lakossági fórumot Szécsényben. A közel 30-40 érdeklődő mellett, megjelent 15-20 fő tüntető is, többségükben a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai. A rendezvényt természetesen azonnal zártkörűnek nyilvánította a rendező, és az ÁFÉSZ-tól elprivatizált Italbolt tulajdonosa. A tulaj hangos ˝kurva anyátok˝ köszönéssel fogadta a Gyurcsány ellen tüntetőket, majd ócska cigányhoz méltóan a földre köpött. Bizonyára közöttük szocializálódott szegény.

 
A 8. számú Italbolt a DK szécsényi bázisa. Nem ártana nekik egy VPOP és egy NAV ellenőrzés, esetleg egy vagyonosodási vizsgálat. A Betyársereg tivornyázásának is biztosan örülnének!

A több órás előadást, aminek a nagy része elképesztő hazudozás volt, többször is megzavarták a kocsmán kívülről jövő bekiabálásokkal. Egy férfi az ajtóból hangos ˝Szia Feri!" köszönéssel üdvözölte a bukott miniszterelnököt, amire Gyurcsány ˝Szia Béla!˝  üdvözléssel válaszolt. ˝Taníts meg minket is lopni!˝, kérte aztán Fletót az újdonsült ˝Béla˝.

 
Feszültség a rendezők és a tüntetők között
 
A rendezvény végén a HVIM tagjai két drapériát tartottak a magasba, közben ˝Hazaáruló, hazaáruló!˝ rigmusokat skandálták. A közönség egy kisebb része elszörnyülködve, szitkokat szórva, mocskolódva távozott. A többiek ahogyan a jó kommunista szokta ha veszélyt érez, a falhoz lapulva eloldalgtak. Az egyik gyurcsányista nő közben megtámadta a drapériát tartókat, amiből erős Vármegyés nyomásra ugyan, de rendőri intézkedés lett. Volt olyan vén kommunista aki fegyverrel fenyegetőzött, csak épp nem volt nála a pisztolya.

 

Támad a dk-s

Gyurcsányt a kocsma oldalsó ajtaján próbálták kimenekíteni a rendezők, de mikor meglátta és meghallotta az ellene kivonulókat, nyugalmat színlelve odasietett hozzájuk. A tüntetők sem jöttek ettől zavarba. A HVIM balassagyarmati elnöke, kulturáltan, de határozottan felkérdezte Feltót Dániel Péterről, és tettéről. Gyurcsány szerint Dánielnek semmi köze nincs a Demokratikus Koalícióhoz és hozzá, és mélyen elhatárolódik a Dánielféle tettektől. Eddig nem így tudtuk, de biztosan ahogyan szokta, most is hazudott.
 

 
A HVIM balassagyarmati elnöke várja a válaszokat Fletótól
További képek itt.
 
/palocbetyar.com/
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
 

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom idén is megrendezte felvonulását a nemzetgyilkos békediktátum aláírásának 92. évfordulóján. Az idei év hozta az eddigi legfegyelmezettebb vonulását, így meghazudtolva azokat a balliberális rágalmakat és hazafias kritikákat, mely szerint a nemzeti oldal fegyelmezetlen, a vármegyések nem tudnak rendet tartani. (Katt a képre a videóért.)

 

Az idei a tizenkettedik felvonulás volt, amelyre az utóbbi két ilyen megemlékezéstől eltérően, nem hívtak meg a szervezők zenekarokat, így a megjelentek fegyelmezetten és méltóságteljesen emlékeztek. Ezzel megmutatták a folyamatos cionista és egyéb nemzetromboló erőknek, hogy rágalmazásaikkal ellentétben a radikális nemzetiek nem egy részeges, fegyelmezetlen horda. Ez lett tehát a nap védjegye, amelyet méltóképpen a HVIM tragikus balesetben elhunyt tagjának, Simon Péternek harcias "Te világ" című költeményével nyitottak meg.

 

 

Akik igazán tettek az ügyért nem lehetnek állampolgárok!

A mozgalmi zászlók és a hatvannégy vármegye tábláinak tengere előtt kezdte meg beszédét Zagyva Gy. Gyula a HVIM alelnöke. Rendhagyó gondolataiban Zagyva a magyar állampolgárság megadása körüli óriási kettős mércére hívta fel a figyelmet. "Akik kiharcolták nem kaphatnak állampolgárságot, nemzetbiztonsági indokokra hivatkozva." A mozgalom alelnöke elmondta, hogy többek között Lokodi Ferenc Attila a mozgalom volt erdélyi vezetője, illetve az MRM délvidéki magyar párt elnöke sem kaphatott állampolgárságot.

"Előfordult olyan, hogy egész családokat rekesztettek ki ebből az egészből, úgy hogy az állampolgársági eljárások során az adott országok titkosszolgálataival egyeztetnek. Abszurd ez a helyzet!" - hangsúlyozta Zagyva, aki beszéde végén ígéretet tett a HVIM hathatós fellépésére ezen ügyek kapcsán.

Zagyva Gy. Gyula:

Zagyva után az egyik meghurcolt délvidéki hazafi is fellépett a Csepel tehergépkocsin kialakított színpadra. Link Lajos két gyerekes édesapa értetlenül állt az elutasítás előtt és nem érti, hogy a felesége vagy a 3 éves kisfia, esetleg a 9 hónapos kislánya jelent-e nagyobb nemzetbiztonsági veszélyt. "Holló leszek a száraz jegenyén, de én itthon maradok! " - emelte ki Link Lajos, ezzel hangsúlyozva, hogy nem fogja sosem elhagyni hazáját.

Link Lajos:

A meghurcolt hazafi után a Jobbik IT egyik vezetője Juhász Szabolcs lépett a mikrofonhoz. Juhász a HVIM-mel és egyéb nemzeti szervezetekkel való összefogás fontosságáról szólt. "Az utolsó csepp vérünkig harcolni fogunk vármegyés barátainkkal együtt!"

Juhász Szabolcs:

"Csak az lehet igaz hazafi, akinek fáj Trianon!"

Toroczkai László már a rendben felsorakozott szimpatizánsok erdeje előtt lépett a Csepelre. A közönség soraiban a Jobbik IT-n kívül a Pax Hungarica, a Magyar Nemzeti Gárda és természetesen a Betyársereg tagjai is megjelentek.

A HVIM elnöke Gotovina horvát tábornok előtt tisztelegve, az ő nevét és bátorságát hirdető pólóban jelent meg. Mint elmondta, Gotovina megmutatta, hogy hogyan kell szabadságharcot vívni. "A soviniszta erőkkel szemben, csak Gotovina taktikája lehet megoldás." Toroczkai azt is megemlítette, hogy a horvát nemzeti oldalnak bajtársi jobbot kell nyújtanunk, hogy együtt léphessünk fel Trianon igazságtalanságával szemben. "Trianon nekünk ma is fáj, csak az lehet magyar, akinek ez fáj! Csak az lehet igaz hazafi, aki tesz Trianon ellen!" - hangsúlyozta a HVIM alapítója beszéde végén.

Toroczkai:

A vonulás előtt Sziva Balázs zenélt, aki a „Szabadságot Magyarországnak” című nótával üzent az elszakított országrészek magyarjainak.

Óriási rendőri készültség, fegyelmezett vonulás

Fél hat körül elindult a körülbelül jónéhány ezer főt számláló tömeg a trianoni utódállamok nagykövetségei elé. A megemlékezőket egy egész rendőri kontingens kísérte két oldalról is.

Szakál Boglárka:

Az első állomás a szerb nagykövetség volt, ahol Szakál Boglárka, a délvidéki Magyar Remény Mozgalom tagja mondott beszédet. Az MRM tagja kiemelte, hogy a kollektív bűnösség kérdése még nincsen rendezve Szerbiában sem, sőt, még egyszer megpecsételték az ítéletet. Szót ejtett továbbá a közelmúlt szerbiai választásairól, ugyanis hatalmas a korrupció, és a politikus bűnözés.

A román nagykövetséghez érve Gaudi-Nagy Tamás mondott megemlékező gondolatokat. Hosszabb monológjában az Jobbik országgyűlési képviselője történelmi gondolataiban Apponyi és Kós Károly példamutató szavait idézte. Elmondta, hogy nincs keresnivalója sorainkban gyáva embereknek és, hogy minden eszközzel segítenünk kell revíziós törekvéseikben az elszakított területeken élő testvéreinket. Mint Gaudi zárásként kiemelte: csak a Revízió a járható út!

Az oláh főképviselet után a vonulás zárásaként a szlovák nagykövetség következett, ahol Dobay Gergely, a HVIM felvidéki szervezetének vezetője szólalt fel. "A trianoni nemzetvesztés velünk élő történelem. Trianon velünk volt tegnap, velünk van ma, és csak rajtunk múlik, hogy velünk lesz-e holnap is!" Dobay elmondta, hogy a politikai vezetők Felvidéken nem tesznek semmit, hiszen ahogy elérte őket a "húsosfazék" gőze elfeledték, hogy mi is az igazi feladatuk. A helyi HVIM vezető végezetül kiemelte, hogy sorsunkat a saját kezünkbe kell vennünk! A megemlékezés, bár nagyszámú hatósági erő volt jelen atrocitások nélkül, Sziva Balázs "Trianont ledöntjük" című számával ért véget.

Dobay Gergő

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom 2013-ban is várja a Trianon igazságtalansága ellen fellépni kívánó embereket, hasonlóan fegyelmezett és méltóságteljes körülmények között, hiszen igazi hazafi csak az lehet, aki tesz is Trianon ellen.

(Szent Korona Rádió)

 

 

 

 

 

Dánielt ki sem hallgatták, Inczéhez négy nap után jutott be az ügyvéd!

Katt a képre a részletekért: